Nieuws kamp 2016

Let op: Omdat dit verhaal van zaterdag naar vrijdag is gelezen moet je onderaan (bij zaterdag) beginnen met het lezen van het hele verhaal! Veel plezier.

 

 

Vrijdag

 


En dan brak hij toch echt aan. De laatste hele dag op het kamp. De vrijdag. Echt wat gaat dat snel zo’n kamp. Iedereen heeft het zo naar zijn/haar zin. Er zijn zelfs kinderen die aan mij vroegen: ‘Tim effe hè, waarom duurt het kamp niet gewoon 2 weken’.  Ja daar had ik natuurlijk geen antwoord op.

 

Maar goed, de vrijdag. De dag begon uiteraard weer met een dansje en de vlaggenmast. Ook het ontbijt en de inspectie waren niet anders dan normaal. Hierna was het tijd voor een bosspel. Bij dit spel moesten de kinderen op zoek naar de fluiten. Er klonk overal in het bos een fluitje en daar moest je naar op zoek. Had je ze allemaal gevonden en was je de eerste dan had je gewonnen. Het was een erg leuk spel, waar de kinderen meer dan een uur mee bezig waren. Bij aankomst op het kampterrein moesten de kinderen allemaal gelijk de eetzaal in. Deze was helemaal donker gemaakt.

 

Al snel zagen ze de magiër opkomen die de kinderen nog even mee nam naar de dag van gisteren. Roodje was weer goed geworden, al wist Lafaar dit natuurlijk niet. Daarnaast was het zesde ei uit het schimmenrijk gehaald. De magiër had het ei alvast kapot gemaakt en daarom hadden zij nu 6 juwelen. Daar kwamen blauwtje en roodje al aan op hun vliegend tapijt. Zij discussiëren met de magiër dat er toch echt  zeven robijnen nodig zijn om Aladin uit het schimmenrijk te halen, de stad weer terug te halen en om het schimmenrijk te laten verdwijnen. Maar ja waar is dat laatste zilveren ei. De kinderen roepen dat zij die gevonden hadden tijdens het bosspel. Daar komen ze naar voren met het laatste speciale ei. Het ei wordt kapot geslagen en daar is de laatste gouden robijn. In totaal zijn er zeven robijnen. Nu kunnen ze Aladin uit het schimmenrijk halen.

 

De magiër en de beide geesten leggen de zeven robijnen op hun plaats en doen de spreuk (wijzen, drie keer in het rond en wijzen naar je teen). Daar verscheen Alladin op het doek. Alladin gaf aan dat ze met een speciale spreuk hem kunnen bevrijden. De stad zal dan niet meer verdwijnen en ook zal het schimmenrijk verdwijnen. Maar zei Alladin; Jafaar moet ook verslagen worden. Anders maakt hij weer een schimmenrijk aan en begint alles weer opnieuw.

 

Dat is waar. Snel gingen de magiër, roodje en blauwtje bij elkaar zitten om een plannetje te maken. Uiteindelijk voerden ze het volgende plan uit. Ze hadden een kippenei, die gaan ze aan Alladin gaven. Alladin zette het ei neer in het schimmenrijk. Blauwtje en de magier gingen zich verstoppen. Nu werd Lafaar geroepen door de kinderen. Roodje zei tegen Lafaar: Hé, daar ligt een ei in het schimmenrijk. Lafaar vond het wel een heel klein ei. Maar hij wilde toch wel het ei heel graag hebben. Met een hoop kabaal verdween Lafaar richting het schimmenrijk. In het schimmenrijk kwam Lafaar er achter dat hij was gefopt. Hier lag geen magisch ei, maar een kippenei. En daar verscheen Alladin. De twee schimmen van Lafaar en Alladin kwamen in een gevecht, waarbij Alladin met zijn zwaard en Lafaar met zijn staf vochten. Uiteindelijk won Alladin en was Lafaar verslagen. Na een spreuk met de kinderen verscheen Alladin eindelijk uit het schimmenrijk. Met nog een laatste spreuk verdween het schimmenrijk voor goed en was de stad gered! Eind goed al goed. En als feest gaf Alladin een heerlijke lunch. Daar kwamen de pizza’s al uit de keuken. Eet smakelijk!

 

Hierna was het tijd om te oefenen voor de Bonte Avond. Want ja die is altijd op vrijdagavond. Na het diner gingen ze van start. Er zaten hele leuke optredens bij (zie foto’s). Na de Bonte Avond was het tijd voor de disco, die tot in de late uurtjes door ging. Natuurlijk was er op het laatst ook nog het afscheid. Echter gingen er maar 2 mannen weg. Van de oudste meiden was niemand te oud om volgend jaar niet meer mee te mogen. Er werd daarom ook voor het eerst in jaren niet gehuild tijden het afscheid. Ach een jaartje niet is ook wel eens leuk.

 

Na een heerlijk kort nachtje is iedereen nu aan het inpakken. Ik zit dit verhaal te tikken tussen alle dozen en kleding in! Het was weer een fantastisch kamp, met redelijk droog weer en super leuk kinderen. Iedereen heeft het heer erg naar hun gehad en zich super vermaakt. YMCA Escamp wil alle leiding en kinderen heel erg bedanken voor dit fantastische kamp en we hopen iedereen volgend jaar weer te zien! Ook jij als trouwe lezer, bedankt voor het lezen van de verhalen en tot volgend jaar.

 

 

Nog even voor alle ouders. Wilt u uw kind goed controleren op teken. Er zijn aardig wat teken weggehaald bij de kinderen dit jaar, maar het kan zo maar zijn dat er nog een aantal gemist zijn!

 

 

Donderdag

 

Ook op donderdag was het weer vroeg opstaan in Agrabah. Natuurlijk wordt het steeds moeilijker om op te staan, maar als je eenmaal uit bed bent valt het allemaal wel mee. Helaas hebben we ook vandaag geen mooi weer, maar uiteraard beginnen we weer met het ochtendritueel.

 

Nadat de kinderen bij de snoepwinkel waren geweest was het tijd voor de grote survival. De kinderen werden verdeeld in 8 groepen en gingen op weg om te survivallen. En dat hebben ze geweten. Allereerst kwamen ze bij een moddersloot waar ze door heen moesten, waarna ze in de grote zakken moesten stappen. Hier kon je met 3 of vier kinderen tegelijkertijd in en dan moest je springen. Hierna nog een stukje kruiwagen lopen waarna het laatste stuk gerend moest worden.

 

Hierna volgde nog veel andere onderdelen. Ze moesten over meerdere bomen lopen over het water, door een snel stromend riviertje lopen, waar het water soms wel tot navelhoogte kwam, natuurlijk over de tokkelbaan en met trouwen over het water. In het midden van de survival kregen de kinderen midden in het bos nog een lekker broodje frikadel. Gelukkig iets warms, want wat was het koud zeg!!!

 

Na de laatste opdracht om via touwen over de sloot te klimmen, was het tijd om naar het kamphuis terug te gaan. Want het was echt koud. Bibberend liepen ze naar het kamphuis toe. Hier en daar werd kleding van de leiding aan de kinderen gegeven om hen warm te houden. Gelukkig kwam iedereen weer bij het kamphuis aan. Het was toch wel erg leuk geweest, ondanks de kou. Snel allemaal onder de warme douche en weer warme kleding aan.

 

Hierna was het tijd om te eten. Er was een heerlijk barbecue georganiseerd door de keuken. Door het weer moesten we wel binnen eten, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder leiding van DJ Michael werd het een super feest barbecue. Er werd gedanst en de polonaise gelopen. Helemaal top!

 

Na het eten hadden de kinderen even wat tijd voor zichzelf, waarna de kinderen naar binnen werden geroepen. Daar kwamen de magiër en blauwtje de zaal in. Achter hen was een wit doek gespannen en daar zagen zij op aanwijzen van de kinderen in de schaduw van het doek een ei liggen. Oh jee, dat betekent dat 1 van de eieren in het schimmenrijk ligt. Hoe moeten ze daar nu bij komen? Snel pakten ze de 4 robijnen die ze bij zich droegen en legden deze in de kandelaar. Ze probeerden samen met de kinderen een spreuk (drie keer een rondje draaien, wijzen naar boven en met je vinger naar je grote teen) waardoor het Schimmenrijk opengebroken wordt. Maar met 4 robijnen lukte dit gewoon niet. Er zijn minimaal 5 robijnen nodig om een klein scheurtje in het schimmenrijk te maken, zodat je met je hand het ei kon pakken.

 

Maar ja hoe komen we aan die robijn? De enige robijn is momenteel in bezit van Lafaar. Op dat moment kwam Lafaar binnen. Hoorde ik daar mijn naam? Wie riep mij daar? Snel ging blauwtje voor het ei staan dat in het schimmenrijk staat. Lafaar mocht natuurlijk niet zien dat het ei zich daar bevond. Uiteraard probeerde Lafaar weer achter Blauwtje te kijken, maar dit lukt gelukkig niet. De magiër gaf aan dat ze een ei hadden gezien in het grote bos. Ja hè kinderen. Jaaaaa. Snel gaat Lafaar richting het grote bos. Dan komt Roodje op. Hij is nog steeds slecht en onder de vloek van Lafaar. Hij vroeg waar Lafaar was. De kinderen vertelden hem dat hij naar het bos was. Roodje verdween daarom snel richting het bos. Blauwtje en de magier gaven aan dat ze het toch wel heel erg vonden dat Roodje slecht was geworden. Direct gingen ze aan de slag met het maken van een plan. Het plan was om roodje te lokken en hem dan met een koekenpan neer te slaan. De kinderen moesten helpen om hem te roepen. Snel pakte blauwtje een koekenpan en zet de magiër twee schermen neer. Nu moeten de kinderen Roodje roepen. Roooooodje!!! Roodje kwam binnen en vroeg wat er nu weer aan de hand was. Ondertussen stond blauwtje met een koekenpan achter één van de twee schermen. Verderop stond de magiër om Roodje te lokken. Roodje liep, na wat twijfelen, door de twee schermen heen en werd geslagen met de koekenpan. Hij viel achterover en was bewusteloos.

 

Snel pakte de magiër een lip (die de kinderen ook met de spooktocht hadden gebruikt om geesten weer goed te maken) uit zijn zak en vraagt aan de kinderen of ze deze nog kennen. Met deze lippen maak je de geesten weer goed. De Magiër vroeg aan 1 van de kinderen of zij de lip bij Roodje op zijn gezicht wilde zetten, zodat hij weer goed werd. Zo gezegd, zo gedaan en Roodje staat op en is weer goed.

 

Nu werd er een plannetje gesmeed om de Robijn van Lafaar af te pakken. Roodje deed net doen of hij slecht was en probeerde de Robijn bij Lafaar te jatten. Door net te doen alsof de robijn opgepoetst moest worden kreeg hij uiteindelijk de robijn. Lafaar ging er vandoor en de Magiër en Blauwtje, die zich verstopt hadden, kwamen weer tevoorschijn. Nu hadden ze vijf Robijnen. Zal het nu lukken om het ei te pakken? Snel pakte de magiër de vijf robijnen en legde deze in de lamp. Deze ging knipperen en de kinderen deden weer een spreuk (drie keer een rondje draaien, wijzen naar boven en met je vinger naar je grote teen). En ja hoor daar verscheen een klein gat in het doek . Het ei kon makkelijk gepakt worden. Eitje was het.

 

Maar wat was dat, daar verscheen Alladin ineens in het schimmenrijk. Als grote schim op het doek was Alladin te zien op het doek. Alladin gaf aan dat ze nu alle 6 de robijnen hadden. Ze moesten nu nog op zoek naar 1 speciale robijn. Deze zit in een zilveren ei. Deze zal morgen ergens rond het kamphuis verschijnen. De kinderen moeten goed opletten, want hij mag niet in de handen van Lafaar komen!!!!

 

Nadat de kinderen met deze opdracht op weg waren gestuurd gingen de oudste meisjes en jongens naar de kroeg in het dorp. Een echte discotheek was het en uiteraard kregen de kinderen weer een lekker drankje van de leiding. Er werd gedanst, gedanst en nog eens gedanst. Het was een topavond.

 


Hierna vlug naar huis en na een uurtje werd het weer rustig in Agrabah. Morgen al weer vrijdag, de dag waar we altijd de afsluiting doen. We hopen op een beetje mooi weer, maar ik zit hier nu te tikken en daar ziet het niet naar uit. Echter is het gelukkig wel droog.

 

Tot morgen!

 

 

Woensdag

 

En toen was het al weer woensdag. Wat gaat de tijd toch snel al je het naar je zin hebt!!! Echt waar, het lijkt wel of de tijd in Agrabah 2x zo snel gaat!

 

Na het ochtendritueel was het tijd om naar het bos te gaan. Want lekker rennen in het bos blijft toch één van de leukste dingen op het kamp. Deze keer werden de kinderen verdeeld in de zoekers en de tikkers. De zoekers moesten op zoek naar de 2 geesten, maar konden onderweg getikt worden door de tikkers. De zoekers hadden gewonnen als beide geesten waren gevonden en de tikkers hadden gewonnen als alle zoekers waren getikt. Nou je snapt, dat was een hoop rennen geblazen in het bos.

 

Na het bosspel was het tijd voor de lunch. Een heerlijk broodje bal werd er geserveerd door de keuken. Beetje mayo, beetje curry. Dat was smikkelen geblazen! Maar wie kwam daar ineens de eetzaal in. Het was Lafaar. Hij had een edelsteen en de staf gepikt van de Magiër. Snel liep hij de eetzaal weer uit. Daar kwamen de geesten de eetzaal binnenstormen. Waar was Lafaar heen? De kinderen wezen naar de deur, maar die domme geesten konden de weg natuurlijk eerst weer niet vinden. Toen de geesten de deur door waren, kwam Lafaar van de andere kant weer de eetzaal binnen. De geesten volgden en op dat moment riep Lafaar een spreuk. Hij vervloekte Roodje, waardoor Roodje slecht werd. Hij was nu volledig de slaaf van Lafaar. Lafaar gaf Roodje zijn eerste opdracht. Hij moest blauwtje wegjagen. En dat deed hij. Oh oh, hoe moet dat nu verder??!?! Roodje in de macht van Lafaar!!!

 

Hierna had iedereen wat tijd voor zichzelf totdat de doop begon. Ja, de doop. Voor mensen die nog niet weten wat de doop is. Hier een korte uitleg. Voor alle kinderen die nieuw zijn of ivm leeftijd voor het laatst is er de doop. Ook de nieuwe leiding wordt gedoopt! Dit betekent een hoop viezigheid (eieren, spaghetti, blauwe smeurie) over je heen krijgen. Dit keer werden de kinderen redelijk snel gedoopt, aangezien het weer niet helemaal mee zat. Maar dat betekende niet dat ze geen viezigheid over zich heen kregen. Wat een smeerboel was het weer zeg. Gelukkig kon iedereen weer lekker douchen na de doop, zodat iedereen weer fris  (en fruitig) was.  

 

Na het eten (heerlijke spaghetti) was het tijd om te verzamelen bij het grote kasteel. Daar stond je slechte Roodje al op hen te wachten. Hij was vol lof over Lafaar en kondigde hem aan als de grootste, beste, machtigste tovenaar Lafaar. Daar kwam Lafaar al aan. Met zijn staf en natuurlijk de edelsteen. Gelukkig had Lafaar zijn staf terug, want zonder staf kan hij geen eieren vinden. En eieren dat is wat ook Lafaar wil. Want als de eieren in zijn bezit zijn dan kan Alladin niet bevrijd worden. Lafaar gaat op de tafel staan en zijn staf gaat gloeien en wijst naar de kampvuurplaats. Daar ligt een ei. Alle kinderen rennen als een gek naar de kampvuurplaats. Maar wat is dat, dat is geen magisch ei, dat is een kippenei. Ook bij het grote hek en bij het goal liggen twee kippeneieren. Lafaar snapt er niets van, is zijn staf kapot? Maar dan komt Roodje en die verklapt dat de Magiër de staf heeft gekopieerd. Deze werkt dus niet.

 

Dan vindt Lafaar dat de kinderen maar op zoek moeten gaan naar het magische ei. Het ei kan ergens hier op het kampterrein liggen. De kinderen gingen op zoek. Er werd gezocht en gezocht. Buiten, maar ook binnen. Maar wat was dat? Binnen in de meisjesdouche zaten de Magiër en Blauwtje. Zij hadden het ei al gevonden. Als de kinderen hen hadden gevonden moesten ze daar blijven. Op een gegeven moment zaten alle kinderen  (+50) in de douche. Daar kwamen Lafaar en Roodje aan. Wat was hier aan de hand? Niks, zeiden de kinderen. Er is hier niets. Ohh, nou dan is het goed. Lafaar en Roodje liepen weer door. Pff dat scheelde niets. De magiër en blauwtje hadden een idee. Als de kinderen nu om hen heen gingen staan dan liepen ze zo naar het kasteel. Dan konden Lafaar en Roodje hen niet zien. Als ze bij het kasteel waren dan konden ze het ei kapot slaan en de robijn verstoppen. Dit was natuurlijk veel makkelijker dan dat grote ei. Zo gezegd zo gedaan. Al zingend (Wij zijn de YMCA, uit Den Haag) liepen de kinderen om de twee heen. Natuurlijk kwamen Roodje en Lafaar wel kijken wat er aan de hand was. Maar wat zij ook deden zij konden niet door en over de kinderen heen kijken.

 

Uiteindelijk kwamen ze bij het kasteel aan. Roodje en Lafaar waren super boos dat de kinderen geen ei hadden gevonden en liepen stampend weg. Nu kon de Robijn uit het ei worden gehaald. De tussenstand qua Robijnen is momenteel 4 voor de kinderen en de Magiër. 1 voor Lafaar! Om Alladin en Agrabah te redden hebben ze 7 robijnen nodig. De kinderen moeten dus nog een manier vinden om de robijn van Lafaar af te pakken.

 

Hierna was het tijd voor een veldspel. Kat en muis werd gespeeld waarbij alle kinderen met hun armen wijd stonden. Als er een teken gegeven werd dan draaiden de kinderen en waren er andere banen. De kat moest natuurlijk de muis vangen. Een erg leuk spel!

 

Hierna was het tijd voor de filmavond. De kleintje en jongsten gingen heerlijk slapen en de rest keek naar de film Prince of Persia. Na de film ging iedereen slapen aangezien het ook leidingavond was. De leiding heeft altijd 1x per week een leidingavond waarbij de leiding zelf iets leuks doet. De leidingzaal was omgetoverd tot een mooi Arabische omgeving en er werden een quiz en opdrachten gedaan. De leiding werd meegenomen door de kampen van de afgelopen 11 jaar. Veel vragen over alle kampen kwamen voorbij. Er werd erg leuk meegedaan en natuurlijk was er de kamelenrace!

 

Na de leidingavond was er nog een verrassing. Romana had namelijk op de bruiloft van Michael het bruidsboeket gevangen. En dat betekent….. Uiteraard, zij moest trouwen. Dus werd ik vooraan gezet, bruidsmuziek klonk en daar kwam Romana aanschreien. Uiteraard zeiden we beide ja, dus je weet wat de roddel bij de kinderen was de volgende ochtend. Zijn jullie echt getrouwd?!?!? Echt waar?!?!?

 

Deze ochtend kregen we ook per post een hele grote doos van de moeder van Joël. Zij was bij heel veel winkeliers in Zoetermeer langs gegaan en heeft de hele doos volgestopt met levensmiddelen, snoepjes, popcorn en nog heel veel meer. We willen haar (en de winkeliers) namen de kinderen heel erg bedanken!

 

 

Tot morgen!

 

 

Dinsdag

 

Helaas lag na het uploaden van de foto's de wifi er uit in het kamphuis. Toen de wifi weer beschikbaar was, helemaal vergeten het verhaal van dinsdag te uploaden. Maar gelukkig hier dan toch hetgeen waar jullie op hebben zitten wachten.

 

Zoals iedere ochtend was er weer het vaste ritueel van vlaggenmast, ochtenddans, ontbijten, afwassen en natuurlijk de inspectie. Hierna was het tijd voor een leuke speurtocht naar het dorp. In het dorp was een braderie met heel veel kraampjes. Maar wat was dat, tussen al die kraampjes liepen heel veel vossen. De vossenjacht was begonnen. Ze kwamen Laffaar tegen, een marktkoopman, natuurlijk de geesten blauwtje en roodje, Jasmina en nog heel veel andere figuren. Bij ieder figuur moest een opdracht gedaan worden en kregen de kinderen een letter. Met deze letters moest een woord gemaakt worden. Dit woord was schimmenrijk en uiteraard werd door iedereen het woord geraden.

 

Na de vossenjacht was het tijd om te eten. Iedereen kreeg een heerlijk patatje mayo bij de snackbar in het dorp. Hierna was het tijd voor de kinderen om lekker in het dorp rond te struinen. Lekkere snoepjes, chipjes, maar ook fruit werd gekocht bij de plaatselijke winkeliers. Er werd zelfs afgedongen, want de aardbeien voor 2 euro per bak mochten ineens voor 1 euro per bak meegenomen worden. J

 

Na de vossenjacht gingen de kleintjes naar een super gave speeltuin, waar heerlijk werd gespeeld om de toestellen. De kleintjes werden hierna door de auto’s opgehaald om naar het kamphuis te gaan. De oudsten moesten natuurlijk lopen. Na wat gemopper werd er natuurlijk ingestemd met deze beslissing.

 

Na een heerlijk diner in de vorm van Nasi was het tijd om het weer eens over de eieren te hebben. Daar stond de magiër samen met Jasmina al klaar om de kinderen te ontvangen. De kinderen werd het ei dat gisteren tijdens de spooktocht getoond. In totaal waren er dus nu drie eieren. Dit moesten er nu wel eens meer worden. Maar hoe? Ineens ging de deurbel (?) in het kasteel. Wie was dat. Het was een verkoper die een ei wilde verkopen aan de Magiër. Wat de Magiër niet wist was dat het eigenlijk Laffaar was die verkleed was als marktkoopman. Helaas had de magiër geen geld, maar ze wisten wel wat leuks. Ze gingen spelen om de eieren. Als de ‘marktkoopman’ won kreeg hij een ei van de magiër, als de magiër won kreeg hij het ei van de marktkoopman. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Het was tijd voor de vliegend-tapijt-race. Drie kinderen waren voor Laffaar en drie voor de Magiër. Zij moesten door middel van het oprollen van een touwtje een vliegend tapijt naar voren trekken. Om een lang verhaal kort te maken won uiteindelijk de magiër met 3-0. Nu moest de marktkoopman het ei wel geven aan de magiër. De marktkoopman trok zijn vermomming eraf en was heel erg kwaad. Hij smeet het ei naar de Magiër en zei dat hij hem nog wel te pakken nam. Het ei was gewonnen en de tussenstand staat nu dan ook op 4 eieren (robijnen).

 

Hierna was het tijd om weer even te lopen, want de kinderen werden gedropt. Dit was best zwaar, omdat de kinderen natuurlijk ook al naar het dorp waren gelopen (en terug). Maar gelukkig is iedereen weer helemaal terug gekomen, al liepen sommigen niet heel erg hard.

 

De oudsten wilden hierna natuurlijk nog even wakker blijven, maar na een paar kamerbezoekjes van de leiding werd het (pas om 4 uur) stil in Agrabah.

 

De kinderen vinden het nog steeds fantastisch als er iets in het gastenboek wordt geschreven, dus blijf schrijven!!!!!

 

 

Tot morgen!

 

Maandag


En er brak weer een nieuwe dag aan in Agrabah. Wat zullen de kinderen vandaag weer allemaal beleven? Uiteraard startte de dag weer met een dansje, de vlaggenmast en het ontbijt. Tijdens het ontbijt werd er gezongen, gezongen en nog een keer gezongen, en nog een keer gezongen. Want ja… we hadden een jarige. Claudia van de leiding werd vandaag 31 jaar en dat moest gevierd worden!

 

Na de inspectie van de kamers en natuurlijk de snoepwinkel die elke ochtend open gaat, was het tijd om eens lekker te gaan zwemmen. De bus kwam ons om stipt 11.00 uur ophalen. Daar aangekomen kregen we weer een instructie van de badmeester en hierna was het tijd om lekker los te gaan. Super veel glijbanen, wildwaterbanen, een golfslagbad en natuurlijk heel veel water lag op ons te wachten. Het werd een heerlijke dag zwemmen waarbij geen glijbaan overgeslagen werd natuurlijk. In de middag ging de zon schijnen en mochten de kinderen naar buiten. Echter was het toch nog wel koud, dus ik heb weinig kinderen buiten zien zwemmen. Om vier uur stipt werd er omgeroepen dat YMCA Escamp weer terug ging naar het kamphuis en ging iedereen zich omkleden.

 

Terug bij het kamphuis stond de keuken al op ons te wachten. Heerlijke macaroni met super lekkere pastasaus, kaas en natuurlijk sla stonden op het menu. Er werd heerlijke gegeten! Wel viel het op dat het aan sommige tafels wat stil was. Zo’n dagje zwemmen, daar wordt je best moe van. Maar gelukkig, met een paar dansjes na het eten was dit zo weer verdwenen. Na het eten werd er door Claudia een heerlijk gebakje uitgedeeld waarvan iedereen heerlijk heeft genoten. Hierna was het tijd voor het kaarten-doorschuif-spel. Er werd een cirkel gemaakt waar alle kinderen in de kring op stoelen moesten gaan zitten. Iedereen kreeg een kaart uitgedeeld waarop je kon zien of het klaver, ruiten, harten of schoppen was. Nu werden er op de beamer kaarten gedraaid. Werd er bijvoorbeeld klaver gedraaid, dan moeten alle kinderen met klaver doorschuiven. Zit er toevallig iemand naast je op de stoel, dan moet je gewoon op schoot gaan zitten. Nou je snapt dat er soms op 1 stoel wel meer dan 5 kinderen zaten. Dan ben je niet blij als je de onderste bent :).

 

Na dit spel was het tijd om te verzamelen bij de poort. Hier stonden de magiër en de twee geesten al op de kinderen te wachten. En ja hoor. Ook vandaag hadden de kinderen geen ei gevonden. De magiër was ten einde raad. Maar hij had een idee. Hij ging op zoek naar 5 kippeneieren. En deze waren snel gevonden. Met twee magische eieren en 5 kippeneieren moest het toch ook lukken? De magiër begon met een spreuk, maar op de helft van de spreuk ging het mis. Daar verscheen met een harde knal Laffar (de slechterik die Alladin en Agrabah naar het schimmenrijk heeft verbannen) door de poort. Hahaha, nu Lafaar uit het schimmenrijk was ging hij ook op zoek naar eieren. Als hij de eieren eerder vond dan de kinderen, bleven Alladin en Agrabah voor altijd in het schimmenrijk. Dit mocht niet gebeuren! Echter Laffar toverder heel veel geesten en schimmen uit het schimmenrijk om hem te helpen met zoeken en met veel gegil en kabaal verdwenen zij in het bos.

 

Nadat Laffar weg is weet de magiër ook niet meer wat hij moet doen. Uit pure woede gooide hij de kippeneieren kapot. De vijf eieren gaan allemaal kapot, maar wat hij ook doet, de twee magische eieren gaan niet kapot. Maar de magiër is zo kwaad dat hij een hamer pakt en de eieren kapot slaat. Maar wat is dat nu. Uit de eieren komt een prachtige groene robijn. De geesten weten wel wat ze met deze robijnen kunnen doen. Dit zijn de robijnen waarmee ze Alladin kunnen redden. Met deze 7 robijnen krijgt de magiër oneindige kracht en kan hij Alladin en de stad terug uit het schimmenrijk halen.

 

De geesten hebben een idee. Alle kinderen krijgen een lippensnoepje. In het bos moeten ze op zoeken naar de schimmen en geesten. Deze zijn eigenlijk goed, maar ze staan onder een vloek van Laffar. Als je de lippensnoepjes al kus op de wang van een geest druk, is deze weer goed. Dus snel warme kleding aan en naar het bos voor de SPOOKTOCHT!!!!

 

Als eerste gingen de jongste op pad. Dit was nog terwijl het licht was zodat zij de geesten en schimmen goed konden zien. Toen het helemaal donker was gingen de andere groepen. Er werd geschrokken, gegild, gebibberd en natuurlijk door een aantal gehuild. Wat was het spannend. Op het eind van de spooktocht stond de magiër. Die vertelde dat alle geesten en schimmen weer goed waren, maar dat Laffar verderop in het bos stond. Hij had inmiddels 1 ei gevonden. Dit ei moest veroverd worden. Dit moesten de kinderen dan maar doen met een spreuk.

 

Gelukkig werd Laffar (tijdelijk) verslagen en werd het ei bemachtigd. Nu konden de kinderen terug naar het kamphuis. Na een heerlijk drankje en ‘chippie’ ging iedereen slapen. Wat waren ze moe. De leiding die in het bos had gezeten (van 9 tot 1 uur s’-nachts) heeft nog even een drankje gedaan met natuurlijk de heerlijke kipvingers, kaasstengels en kipkikkers. Hierna gingen ook zij lekker slapen. De laatste lichten gingen uit in Agrabah en iedereen (behalve 2 nachtwachtleiders) ging heerlijk naar dromenland.

 

Tot morgen!

 

 

 

Zondag


De tweede dag breekt aan en we zien een lekker zonnetje over het veld schijnen. Nadat iedereen is opgestaan (de één wat makkelijker dan de ander) beginnen we de dag uiteraard met de vlaggenmast en de ochtenddans. Na een heerlijk ontbijt snel naar de slaapkamers, want uiteraard volgt inspectie van de kamers. En ik moet eerlijk toegeven. De kamers zagen er prima uit. De oudste meisjes kregen zelfs een 8,5!

 

Na de inspectie kwam clown Noni ons een bezoek brengen. Wat een maffe clown was dat zeg. Als je moest zitten, ging je staan en als je ging staan moest je zitten?!?! Een pollepel die helemaal slap werd, dansjes, spekjes toveren en natuurlijk het wegtoveren van een konijn. Gelukkig had hij een lieftallige assistente in de vorm van Mario (Robin). Na een hele lange polonaise kreeg iedereen gelukkig een heerlijk spekje van clown Noni. Het was een onwijs leuk optreden en we willen clown Noni dan ook erg bedanken voor zijn komst.

Na clown Noni was het tijd voor de Gevo. Aan de hand van enkele verhalen moesten de kinderen  dit verhaal uitbeelden. Daarbij kregen ze een voorwerp die ze in het verhaal moesten verwerken. Het was erg leuk, maar soms waren het wel erg lange verhalen :)

 

Hierna was het tijd voor de sportmiddag. Het eerste deel bestond uit ‘droge spellen’ en bij het tweede deel kon je natuurlijk erg nat worden. Een parkoers lopen, trefbal, teilenrace, waterballonen gooien en nog heel veel meer leuke spellen passeerden de revue. Gelukkig liet ook de zon zich geregeld even zien waardoor het helemaal niet meer stuk kon. Toen de laatste fluit klonk moest er natuurlijk ook nog even een watergevecht volgen. Wat was dat water koud zeg, maar een lol dat iedereen had. Na het watergevecht was het snel even douchen, waarna een heerlijk diner volgde.

 

Het diner was een heerlijke kip met patat en natuurlijk appelmoes. Er is natuurlijk niets lekkerder dan dat! Na het diner gingen we met alle kinderen richting het bos. Hier werd het kleurenregenboogspel gedaan. De kinderen moesten stiften ruilen waardoor zij telkens nieuwe kleuren kregen. Bij een nieuwe kleur mochten ze deze inkleuren op hun kaart. Het was flink rennen en gillen in het bos.

 

Bij het verlaten van het bos hebben de kinderen even wat hout uit het bos meegenomen. Want deze week moest het kampvuur natuurlijk nog wel een aantal keer aan. En dat hebben we geweten. Hele bomen werden er meegedragen!

 

Hierna verzamelden alle kinderen bij de stadsmuur, waar de Magiër en Jasmina hen al opwachtten. Zij hadden eigenlijk maar 1 vraag voor de kinderen. Hebben jullie vandaag nog een ei gevonden?? Het bleef ijzig stil aan de kant van de kinderen. Nee ze hadden nog geen ei gevonden vandaag. Oh jee, hoe moet dat nou? Zonder eieren kunnen we Alladin en de stad niet redden uit het schimmenrijk. Dan moesten we maar de hulp van de geesten inroepen. Snel wreef de Magiër over de lamp. Daar kwamen de 2 geesten al aan, op een vliegend tapijt (zie voor filmpje op de fotopagina).

 

De geesten waren ook niet blij dat er nog steeds geen eieren waren gevonden. Maar ze voelden wel dat er een ei in de buurt moest zijn. En wat was dat daar aan het eind van het veld. Een heel groot nest met daarop de vogel BIS BIS BIS, waar iedereen zo bang voor is. Hij zat op zijn nest en voor hem lag………. Ja hoor een ei. Die moesten we natuurlijk veroveren. Maar hoe? Want de vogel mocht je niet aankijken. Als hij je aankijkt dan……….

 

Snel verspreidde alle kinderen zich achter de veilige lijn. Achter deze lijn waren alle kinderen veilig. Het was de bedoeling dat de kinderen al tijgerend richting de vogel slopen. Maar keek de vogel naar voren, dan moesten ze zo stil mogelijk liggen. Bewoog je of maakte je geluid terwijl de vogel keek, dan was je af en moest je weer terug naar de lijn.

 

En ja hoor de vogel BIS BIS BIS keek naar opzij en snel tijgerden de kinderen richting het nest met de vogel EN het ei! Maar….. daar keek hij weer deze kant op. Iedereen bleef zo stil mogelijk liggen. Wat was dit spannend zeg! Gelukkig was Noury van de jongste groep heel snel en kon hij het ei veroveren. Maar nu moesten ze natuurlijk ook nog terug met het ei. Maar de vogel mocht dit niet zien. Dus er werd achteruit getijgerd en zelfs op de rug getijgerd om te kijken of de vogel niet keek. En na een lange rit was eindelijk het ei veroverd. Wat fantastisch gedaan! Nu hebben we dus 2 eieren en kunnen we proberen Alladin en de stad Agrabah te redden. Op naar de 7 eieren.

 

Hierna hadden de groepen allemaal nog wat tijd voor zichzelf. De ene groep ging wat spellen doen op het veld en de anderen gingen richting het grote veld met het meertje om daar wat spellen te doen. Het was erg leuk om te doen, maar na zo’n drukke dag was het om 12 uur wel tijd om naar bed te gaan. En slapen deden ze! De hele nacht.

 

Houd deze site in de gaten om te lezen wat de kinderen nog meer meemaken in Agrabah. En zoals jullie weten vinden de kinderen het geweldig om de berichten te lezen in het gastenboek. We printen deze elke dag en hangen deze op in de grote zaal. Dus allemaal blijven schrijven in het gastenboek, dan hangen wij de stukjes op!

 

 

Tot morgen.

 

 

 

Zaterdag

 

En daar zijn we weer, live vanuit de stad Agrabah. We zijn weer op kamp en inmiddels zijn de eerste dag en nacht al weer voorbij. Op deze pagina staat vanaf vandaag alles wat we meemaken op kamp. Kijk voor de foto's op de fotopagina!


Om ongeveer 17.00 uur Agrabah tijd kwam de bus uit het verre Den Haag aan in Agrabah. Terwijl de kinderen uitstapten kwam de Magiër Taj Mahal hen al tegemoet. Hij heette de kinderen welkom en vertelde dat dit een hele bijzondere dag is. Normaal gesproken is de stad Agrabah er namelijk niet, komt deze tevoorschijn. Wat is er namelijk gebeurd. Jaffar de slechte tovenaar heeft vroeger een vloek over de stad en over Alladin uitgesproken. Hierdoor zijn zij verbannen naar het schimmenrijk. De goede geesten Roodje en Blauwtje hebben geprobeerd dit te voorkomen. Echter is dit niet helemaal gelukt. De stad en Alladin zijn verbannen naar het schimmenrijk, maar 1x in de 1001 jaar komt de stad tevoorschijn. En gelukkig zijn de kinderen hier om de magiër te helpen de stad en Alladin uit het schimmenrijk te halen.

 

De magiër Taj Mahal neem de kinderen mee door een echte markt waar de marktkoopmannen heel veel groente en fruit verkopen. Maar de magiër zag dat ze ook andere dingen verkochten. Snel koopt hij een mooi ei en een mooi lamp en neem de kinderen mee naar de stadsmuur met de poort. Daar worden de kinderen ingedeeld in groepen en mogen ze hun kamer inruimen. Hierna zijn er wat spellen gedaan zodat de kinderen elkaar wat beter leren kennen.

 

Hierna was het tijd voor het eten. Heerlijke 1001 nacht soep werd er geserveerd met natuurlijk Turks brood en overheerlijke Turkse pizza’s. Dit ging er natuurlijk in als zoete Agrabah Koek en snel werden de buikjes volgegeten.

 

Na het eten was het tijd om weer te verzamelen bij de stadsmuur. Hier was de magiër Taj Mahal al weer aanwezig. Hij liet de kinderen het ei zien en had ergens gehoord dat als je over een ei wrijft dat er dan een geest naar voren komt om je te helpen. Maar wat Taj Mahal ook deed er verscheen geen geest. Volgens de kinderen was het maar een domme magiër. Je moet niet over een ei wrijven, maar over een lamp. Gelukkig had de magiër ook een lamp gekocht op de markt en snel wreef hij over de lamp. En wat gebeurde daar? Er verschenen ineens twee geesten, blauwtje en roodje. De twee geesten kwamen om te helpen en daarom mocht de magiër 1 wens doen. Hij wenste dat hij een miljoen wensen mocht doen. Maar zo werkt dat natuurlijk niet, dus daarom wenste hij dat hij even met Alladin mocht spreken. De twee geesten pakte het magische ei vast en met veel kracht verscheen er een schim achter het doek in de poort. Het was Alladin!!! Alladin riep: Help me, help me! Ik zit in het schimmenrijk en om mij eruit te halen moeten jullie zo veel mogelijk eieren verzamelen. Hiermee kan de vloek verbroken worden. Hierna was de energie van de geesten op waardoor Alladin weer verdween in het schimmenrijk.

 

De kinderen moesten dus zo veel mogelijk eieren vinden om te helpen Alladin en de stad uit het schimmenrijk te halen. Want, zo vertelde de magiër. Als dat niet lukt dan verdwijnt de stad weer in het zand en de kinderen zullen dan mee verdwijnen in het schimmenrijk. Zij waren immers de stad betreden.

 

Hierna was het tijd voor een leuk bosspel. Dit bosspel ging over stipverhalen die de kinderen moesten verzamelen. Nadat iedereen weer uit het bos kwam, was het tijd voor het kampvuur. Bij het kampvuur zijn nog enkele leuke spelletjes gedaan, waarna het al weer heel laat was in Agrabah. Het was tijd om te gaan slapen.

 

Tot morgen!!!

Er zijn op dit moment geen agenda punten.