Nieuws Kamp 2020

NB Wil je het verhaal in chronologische volgorde meelezen. Lees dan van onder naar boven (zaterdag tot vrijdag)

 

Vrijdag

 

 

En toen was het al weer de laatste volle dag van het kamphuis. Na het ochtendritueel was het tijd om de kinderen die helemaal nieuw waren te dopen. Prins Jan had natuurlijk 3 gevangenen in zijn kerker en hij wilde graag alvast even bekijken wat hij met hen ging doen. Dit ging hij alvast proberen op de kinderen. Vieze macaroni, bloem, eieren en andere vieze dingen stonden al klaar. Onder luid geroep (Wij gaan naar de doop en verliezen alle hoop) liepen de dopelingen naar de plaats waar het gebeurde. Prins Jan stond al klaar om commando’s te geven aan zijn onderdanen. Wat een viezigheid zeg, gedver! Nadat iemand was gedoopt kreeg hij/zij natuurlijk zijn/haar doopnaam.

 

 

Na de doop was het tijd om naar Prins Jan te gaan. Deze zat al klaar op zijn troon op het grote veld. Hij vertelde dat hij heel erg blij was dat Mary-An, broeder Tuck en kleine John in de gevangenis zaten. Maar die vervelende Robin Hood, die had hij niet te pakken. Hij had de 3 gevangen inmiddels verbannen naar een gevangenis ver weg buiten het kasteel.

 

Maar wat was dat, daar kwam Robin Hood aan. Hij hield zijn pijl gericht op Prins Jan. Prins Jan kon zijn ridder en Sheriff niet roepen, want die waren bij de gevangenis buiten het paleis. Er volgde een gevecht, waarbij Prins Jan op een gegeven moment struikelde en op zijn rug kwam te liggen. Nu kon Robin Hood hem overmeesteren. Zeg me waar mijn vrienden zijn, riep Robin Hood. Prins Jan lachte alleen maar. Dat ga ik jou echt niet vertellen. Maar nu kwam de pijl van Robin Hood wel erg dicht bij. Prins Jan stamelde dat hij een deal wilde maken. Hij liet de Sheriff Mary-An aan een boom binden en een appel op haar hoofd plaatsen. Als Robin Hood van deze afstand (en dat was wel een paar honderd meter) de appel kon raken, dan liet hij zijn vrienden vrij. Als hij miste, dan was Robin Hood voor hem. En ja, als hij Mary-An raakte…..

 

 

 

Zo gezegd zo gedaan. Robin Hood pakt zijn boog en mikt. Oh jee, als dat maar goed gaat! Bam, en daar ging hij. De pijl schoot de lucht in, hoger en hoger en toen daalde hij heel ver achter de bomen. Snel verzamelde Prins Jan en Robin Hood alle kinderen en gingen ze kijken waar de pijl terecht was gekomen. Ze slopen honderden meters over het veld. In de verte zagen zij de boom met daaronder een schim. Steeds dichterbij kwamen ze. En ja inderdaad. Dat was Mary-An. Maar wat stond ze daar stil! Ze zou toch niet geraakt zijn! Dichter en dichterbij kwamen ze en toen….

 

 


Ja hoor daar stond ze aan de boom. Met een appel op haar hoofd! En in die appel, precies in het midden…. De Pijl. Robin hood had van verschrikkelijk ver precies in de appel geschoten. Prins Jan was woedend! Hoe kan dit nou!??!?! Robin Hood gaf aan dat Prins Jan zich wel aan zijn woord moest houden! Schoorvoetend kwam Prins Jan over de brug. Ok ik breng jullie er wel heen! Na een eind lopen kwamen we bij de gevangenis. De ridder en de Sheriff stonden er al voor. Toen Robin Hood aan kwam lopen werd hij direct door hen gegrepen. Maar Prins Jan gaf aan dat ze Robin Hood los moesten laten, want hij had de weddenschap verloren.

 

 

 

In de gevangenis zagen de kinderen broeder Tuck en kleine John al zitten. Één voor één werden ze uit de gevangenis gehaald. Hier is de eerste, zei Prins Jan. En daar kwam broeder Tuck uit de gevangenis. Hij omhelsde Robin Hood en gejuig van de kinderen. En daar is de tweede, zei de prins. En daar kwam kleine John uit de gevangenis. Ook hier alleen maar blijdschap. En daar is de derde, zei Prins Jan. Maar hij slikte snel zijn woorden weer in? De derde, zei Robin Hood. Er zaten maar 2 van zijn vrienden in de gevangenis. Maar wat bewoog daar in de gevangenis? Het was een grote man. Maar wie was dat. Daar kwam hij uit de gevangenis. Het was…  het was…. het was….. koning Richard. Snel knielden alle kinderen en Robin Hood op de grond. Maar hoe kon dat nou. Koning Richard was toch op veldslag heel ver weg??

 

 

 

Koning Richard vertelde dat het enige wat hij zich nog kon herinneren was de stem van Prins Jan en dat er een zak over zijn hoofd werd gegooid. Toen is hij in de gevangenis gegooid. Wie zou dat nou hebben gedaan. Nou de kinderen wezen natuurlijk direct naar Prins Jan. Na veel aandringen gaf Prins Jan toe dat hij koning Richard in de gevangenis had gestopt.

 

 

Aan de kinderen werd gevraagd wat een gepaste staf was voor Prins Jan. In de gevangenis!, klonk het uit 40 kelen. Ok dan werd Prins Jan in de gevangenis gestopt.

 

 

 

Samen met Robin Hood en de koning liepen de kinderen richting het veld. Maar achter hen klonk een heel hard gehuil. Het was Prins Jan. Hij huilde en huilde. Koning Richard en Robin Hood gingen snel terug naar de gevangenis. Ze vonden het toch wel een beetje zielig voor Prins Jan. Ze eisten dat hij excuses maakte! Ook gaf koning Richard aan dat er vanavond een groot feest zal zijn in het kasteel. Prins Jan moest beloven dat hij de DJ was die avond. Nou zo gezegd zo gedaan! Alles was gelukkig weer goed gekomen. Koning Richard was terug en vanavond was er een groot feest.

 

 

 

Na het eten was het tijd voor dit feest! Elke groep had iets voorbereid en hebben dit laten zien aan de rest van de groep. Het zag er heel leuk uit!!! Na de optredens gaf DJ Prins Jan nog een feestje tot in de late uurtjes. Nadat de laatste tonen uit de boksen schalden ging iedereen snel naar bed. Morgen gingen was namelijk al weer naar huis.

 

 


Het was weer een fantastische week, waarbij we weer veel gelachen en meegemaakt hebben. De leiding was weer als vanouds. De meeste dingen die liepen gesmeerd en anders was er altijd wel weer een oplossing voor. Fantastisch.

 

 

 

Voor nu groet ik u vanuit het paleis en ik hoop alle kinderen volgend jaar weer te zien.

 

 

 

Tot volgend jaar!!!!

 

 

 

Donderdag

 

 

En ook deze morgen begon weer redelijk zonnig. Wat hebben we geluk gehad zeg met de regen. Ik begreep dat ik Den Haag menig bui is gevallen. Hier hebben we tot nu toe een kleine, heftige bui gehad en dat was het! Na het ochtendritueel moest iedereen zijn/haar zwemspullen pakken en stapten iedereen in de auto’s welke klaar stonden achter het kamphuis.

 

 

 

Na een klein stukje rijden kwamen we aan bij de speeltuin! En het mooie was ook nog dat er een klein zwembadje bij was. Nou met dit weer was dat natuurlijk fantastisch! Overal zag ik glijbanen, schommels, water en… nog veel meer water! De kinderen vermaakten zicht prima!

 

 

 

Tegen de middag kwamen we allemaal bij elkaar voor de lunch. Bij de lunch stonden alle arme mensen bij elkaar. Ze hadden echt helemaal niets meer. Daar kwam Robin Hood aan en gelukkig had hij voor alle arme mensen een munt meegenomen. Maar helaas was dit veel te weinig voor de belasting. Prins Jan had namelijk de belasting verhoogd naar wel 8 munten. Misschien wilde de kinderen wel wat geven. Nou, dit was niet helemaal het geval, want er waren namelijk bondjes gemaakt binnen de groep kinderen. Ze verzamelden nu munten in groepen. Super gaaf om te zien. Sommige groepen hebben al bijna 100 munten. En aangezien we aan het begin hadden gezegd dat je voor 1 munt 1 snoepje kan halen zullen we aan het eind van het kamp wel een heeeeeeleboel snoepjes moeten uitdelen!

 

 

 

Terug naar Robin Hood. Hij had dus niet genoeg munten voor alle arme mensen. Hoe moest dit nu? Ondertussen was er een rare man tussen de kinderen in gaan zitten. De kinderen dachten allemaal dat dit wel eens de ridder kon zijn die zich had vermomd. Maar Robin Hood zag hem niet, dus liet hij het maar zitten. Achter een boom kwam wel een raar geluid vandaan. Roekoe, Roekoe. Daar stond Lady Mary-An. Snel ging Robin Hood naar haar toe. Mary-An was een beetje bang, want ze wist niet hoe de arme mensen gingen reageren. Zij kwam immers uit het kasteel van Prins Jan. Robin hood overtuigde haar dat de arme mensen haar echt wel mochten. Snel kwam ze uit haar schuilplaats. Eerst waren de arme mensen wel een beetje verbaasd en boos. Maar toen Robin Hood had uitgelegd dat Mary-An wel gewoon heel lief en goed was wilden de arme mensen wel luisteren.

 

 

 

Mary-An vertelde aan Robin Hood en de arme mensen dat Prins Jan vanavond naar een groot feest gaat van het buurland. Daar komen Maan en Little Kleine. Dan is hij dus weg. Snel maakt Robin Hood een plan om vanavond de schatkist te pikken. Maar wat is dat? Tussen de kinderen sluipt iemand weg die het hele plan heeft gehoord. Dat zal toch niet de ridder zijn? Nee, zegt Robin hood, dat zal wel niet.

 Na de lunch gaan we nog door tot ver in de middag met plonsen, spetteren en glijden. Toen we naar huis gingen was er voor de oudste meisjes en jongens de mededeling dat ze…. Gingen lopen naar het kamphuis! Nou je snapt dat de één dit leuker vond dan de ander. Maar onderweg waren ook diegene die het net zo leuk vonden overstag. Bij elke vrachtwagen die voorbij reed werd namelijk een toetergebaar gemaakt en veel vrachtwagens gaven hier gehoor aan. Nou dit was natuurlijk geweldig! Ze hadden uiteindelijk meer dan 40 toeters gescoord, waaronder een paar hele harde waar de groep soms erg van schrok. Erg leuk.

 

 

 

Bij aankomst op het kamp had de keuken al een heerlijke Barbecue voor ons klaar staan. Nou dat ging er na zo’n dag plonsen natuurlijk wel in. Er waren worsten, hamburgers, spareribs, frikandellen en kipworsten. Ook de heerlijke sauzen, pindasaus, brood en andere lekker salades waren van de partij. Het was heerlijk. Tijdens het eten kwamen Prins Jan aangelopen met achter hem aan de ridder. De ridder fluisterde iets in de het oor van Prins Jan. Wat zei Prins Jan, willen ze de schatkist pikken vanavond. Maar dat gaat zomaar niet!!!! Snel maakt Prins Jan samen met de ridder een plan om vanavond Robin Hood te vangen in het kasteel. Als dat maar goed komt.

 

 

’s-Avonds verzamelen alle kinderen zich in de troonzaal van het kasteel. Prins Jan staat samen met de sheriff en de ridder in de zaal. Ze hebben het over wat er gaat gebeuren. Die Robin Hood denkt dat hij vanavond de schat gaat pikken, omdat ik, Prins Jan, er niet ben. Maar dat gaat niet gebeuren! Wij zijn er gewoon en zullen hem vanavond vangen! Prins Jan gaat nog even met zijn handen door alle munten die hij heeft verzameld. Hmm wat een heerlijke munten. Snel stop hij er een paar in zijn mond en kust hij er een paar. Gatver hoor je de kinderen uit de zaal schreeuwen. Samen met de ridder en de sheriff maken ze een plan. Als Robin hood er is zal Prins Jan net doen of hij aan het lezen is. De ridder en de sheriff zullen zich verstoppen en  als hij er is met een net vangen.

 

 

 

Dan voetstappen! Snel verstoppen de ridder en de sheriff zich in de kerker. Prins Jan neem plaats op zijn troon en doet net of hij gaat lezen. Maar wat is dat? Er zijn twee ogen in zijn krant geknipt. Nu kan hij alles goed zien! Robin Hood komt samen met Mary-An, broeder Tuck en kleine John het kasteel binnen. Nou we hoeven niet zo stil te zijn hoor zegt Robin Hood, ze zijn er toch niet. Robin Hood kijkt de zaal rond. De kinderen zijn niet meer te houden. NEEEEEEEEE, niet doen Robin Hood, het is een val!!!!! Maar Robin Hood en zijn team besluiten toch om de schatkist weg te halen. Immers is Prins Jan toch aan het lezen en ziet hij ons niet.

 

 

 

Langzaam sluipen ze richting de schatkist. Robin Hood controleert nog even of er veel munten in de schatkist zitten. Ja!!! Robin Hood is helemaal blij. Hij kust 1 van de muntjes. Gedver, wat een vieze smaak zit er aan die munten! Die heeft Prins Jan in zijn mond gehad roept de zaal. Blehhhh.

 

 

 

Dan tillen Robin Hood, Mary-An, broeder Tuck en kleine John de schatkist uit de troonzaal. Onder luid geroep van de kinderen om dit niet te doen.  Het is een val!!! Niet doen Robin Hood!!! Maar Robin Hood kan ze niet goed verstaan, ondanks dat de kinderen zo hard schreeuwen dat de ruiten bijna breken. Langzaam gaat de krant van Prins Jan naar beneden. Een teken wordt gegeven en daar verschijnen heel langzaam, op hun tenen lopend, de ridder en de sheriff. In hun hand hebben zij en groot net.

 

 

 

Grijp ze, brul Prins Jan. Het net wordt over de vier personen gegooid. Maar in al het tumult kan Robin Hood ontsnappen, de ridder achter zich aan komend. Robin Hood sprint richting de achterkant van de troonzaal en springt over de bar de keuken in. Met een hoop kabaal valt er een hoop bestek en pannen en deksels vliegen door de lucht. Maar op het moment dat de ridder door de opening wil springen gooit Robin hood het rolluik dicht. Nu zit de ridder vast en hij spartelt met zijn benen. De kinderen die er natuurlijk ook bij zijn gekomen moeten achter gezet worden, omdat ze de ridder toch wel wat pijn wilden doen :).

 

 

 

Gelukkig Robin Hood was ontsnapt! Maar ja, broeder Tuck, Mary-An en kleine John waren wel gepakt. Zij werden door de sheriff en de ridder in de kerker gegooid. Prins Jan was toch wel blij met deze buit. Hij ging nog even verzinnen wat hij met ze ging doen. Misschien kon hij hier Robin Hood wel mee lokken.

 

 

 

Na dit spektakel was het tijd om lekker het bos in te gaan. De 4 oudste groepen werden namelijk ver weg gezet. Want, je raad het al, het was tijd voor de dropping. Nou dit was natuurlijk een heel eind lopen en dan in dat donkere bos, zonder maan. Heel eng. En dan waren er natuurlijk ook nog die zwijnen waardoor iedereen heeeeeeel stil moest zijn. De afspraak was dat wanneer er een zwijn aan kwam dat er 3 keer werd geklapt. Iedereen moest dan heel snel op de grond gaan liggen met zijn armen in de nek. Nou hier hield iedereen zich natuurlijk wel aan. Fluisterend werd er door het bos gegaan, wat was het eng. Toen we heeeeeel diep het bos in waren wilden de meeste omkeren. Waar liepen we nu toch naar toe? Ineens was er opluchting! We kwamen uit bij de waterval die door iedereen werd herkent. Hier waren we geweest met de survival!!!! Snel naar huis dus maar!

 

 

 

Terug bij het kamphuis was iedereen het er over eens. Dit was wel heel eng, maar ook wel heeel leuk en spannend. Na nog even lekker wat kipvingers te hebben gegeten en een limonade te hebben gedronken ging iedereen voldaan naar bed. En wat sliepen ze vandaag snel!!! Ongelooflijk. Ze legden hun hoofden neer en waren in dromeland. Dromend van een super kamp wat al weer bijna afgelopen was. Morgen alweer vrijdag, de laatste volledige dag!

 

 

 

Tot morgen en blijf in het gastenboek plaatsen!!!

 

 

 

Woensdag

 

 

En daar kwam de zon al weer op in het mooie kamphuis te Bergeijk. Na het ochtendritueel was het tijd om naar het bos te gaan. Daar stond Robin Hood de kinderen al op te wachten. Hij had een grote vraag voor hen. Hij moest veel etenswaren als appels, druiven en brood naar de arme mensen brengen. Maar helaas stonden er heel veel ridders in het bos die probeerden deze waren af te pakken. Nou uiteraard wilden de kinderen wel helpen. Helemaal aangezien er ook letters overgebracht konden worden. Deze vormden een zin welke hen wees op een verborgen schat met munten.

 

 

Er werd geslopen, gerend en natuurlijk een beetje gebaald als je werd gepakt. Maar uiteindelijk werden er heel veel goederen overgebracht. Deze werden steeds meer waard. Zilveren en gouden staven en ook nog diamanten werden langs de ridders gesmokkeld. Uiteindelijk werd de zin gemaakt en stond er: De schat ligt onder de boomstronk! Zo snel mogelijk werd gezocht en werd de schat gevonden! Er was genoeg voor alle kinderen, dus de munten werden snel door Robin Hood uitgedeeld.

 

 

 

Na een heerlijke lunch met een broodje frikandel was het tijd voor de survival. Meerdere groepen gingen op pad om, net als Robin Hood, de bossen te bedwingen. Er werd geklauterd, gekropen, over boomstammen gelopen en natuurlijk, geplonsd. De waterval was weer heerlijk koud en ook het springen in het diepe koude water was natuurlijk heerlijk. Na al dit watergeweld gingen we nog even afkoelen bij het meertje. Ook hier was het natuurlijk weer plonsen en spetteren. Wat een heerlijke dag. Tegen zessen kwamen we pas aan op het kamphuis waar een heerlijke warme douche op ons wachtte.

 

 

 

Hierna was het tijd voor een heerlijke nasischotel met de wereldberoemde saus van Tonny. Er waren 2 bakken helemaal vol, maar die gingen helemaal op. Er werd niet gegeten maar echt gevreten alsof ze de hele dag niets hadden gehad.

 

 

Na het eten kwamen de kinderen bij elkaar in de grote zaal. Maar wie kwam daar binnen? Het was Marie-Anne in haar rode outfit. Ze vertelde aan de kinderen dat ze hier eigenlijk helemaal niet mag zijn. Ze zit al zo lang in het kasteel en ze verveeld zich helemaal kapot. Maar de kinderen houden hun mond wel, toch? Ze vertelde verder dat ze Prins Jan eigenlijk een grote geldwolf vindt die het volk niet goed behandeld. Ze vindt het eigenlijk maar zielig voor al die arme mensen. Zij zit hier in dit prachtige kasteel met al die mooie dingen en genoeg eten en die arme mensen zitten buiten met niets. Dan ineens een geluid van voetstappen op de gang. Mary Ann schrikt zich een bult en zegt tegen de kinderen dat ze haar niet moeten verraden. Ze verstopt zich en Robin Hood sluipt binnen. Stil stil, zegt hij tegen de kinderen. Zit hier iemand in de kamer of ben ik alleen?

 

De kinderen zeggen eerste niets en Robin Hood doet alvast en deel van het geld in zijn zak. Maar ondertussen hebben de kinderen Mary Ann wel verraden . Mary Ann komt tevoorschijn en zegt dat Robin Hood hier helemaal niet mag zijn. Wat komt hij hier doen? Robin Hood zegt dat hij niets aan het doen is. Hij is de muntstukken aan het poetsen en tellen voor Prins Jan. Mary Ann vraagt aan de kinderen of dat zo is? Nou hier kwamen natuurlijk verschillende reacties. Uiteindelijk vertelt Robin Hood dat al dit geld is binnengehaald door Prins Jan van de arme mensen. Zij kunnen hierdoor niet eens eten en daarom steelt hij het geld terug voor hen, zodat ze kunnen eten en alsnog de belasting kunnen betalen zodat ze geen straf krijgen.

 

Op dat moment komt Prins Jan aan met een bediende. Mary Ann en Robin Hood verstoppen zich samen in een ruimte. Prins Jan geeft aan de bediende aan dat hij dacht dat er veel meer geld was. Heb jij dat gestolen bediende. Hij geeft de bediende een schop onder zijn kont en rent achter hem aan.

 

Robin Hood en Mary Ann komen dan uit de schuilplaats en staan dicht tegen elkaar aan. Ze praten tegen elkaar. Pff dat scheelde niet veel, we waren bijna gepakt. Op een gegeven moment komen ze er achter dat ze nog steeds hand in hand en dicht bij elkaar staan. Ze krijgen dan een schikmomentje en deinzen uit elkaar. Hmm speelt hier meer dan alleen vriendschap? Mary Ann belooft Robin Hood om het niet tegen Prins Jan te vertellen en Robin Hood verdwijnt door het raam. 

 

Hierna was de grote zaal omgetoverd tot bioscoop en werd de film Brave gekeken. De leiding had de leidingavond waarbij zij het grote party&co, triviant spel speelden. Dit was voor de leiding natuurlijk erg leuk en er werd weer heel wat afgelachen.

 

 

 

 

Na de film was het bedtijd en werd het langzaam weer stil in het kamphuis. Iedereen kon weer dromen van een heerlijke dag en zich natuurlijk afvragen wat er morgen weer stond te gebeuren! Tot morgen!

 

 

Dinsdag

 

 

En toen was het al weer dinsdag! Wat gaat zo’n week snel zeg en wat heeft iedereen het naar zijn/haar zin. Nadat iedereen wakker werd en klaar was voor weer een dag plezier, verzamelden iedereen uiteraard bij de vlaggenmast. Hier werd een liedje gezongen en natuurlijk met de instrumenten gespeeld. Na de vlaggenmast, het eten en de inspectie van de kamers was het tijd voor een vossenjacht in het bos. In het bos waren heel veel Robin Hood figuren verstopt en het was de bedoeling dat de kinderen hen gingen zoeken. Nou dat was nog een hele opgave, want ze waren natuurlijk goed verstopt.

 

 

Nadat alle figuren waren gevonden gingen we terug naar het kamphuis waar voor de kinderen een heerlijk broodje bal was klaargemaakt. Nou die ging er natuurlijk wel in na al dat zoeken! Hierna werden er op het veld veel spellen uitgezet waarbij steeds twee teams tegen elkaar moesten strijden. Denk hierbij aan flessenvoetbal, trefbal en drie op een rij.

 

 

Toen de spellen net klaar waren kregen we een gigantische regenbui over ons heen. De hemel brak open. Dit hadden we gelukkig hier op kamp nog niet meegemaakt. Tot nu toe was het prachtig weer. Nou je begrijpt dat veel kinderen dit heerlijk vonden. Er werd gedanst en gesprongen in de regenbui. Nadat de regen weer was vertrokken, trok iedereen zijn/haar natte goed uit, zijn/haar droge goed aan en was het tijd voor het avondeten. Hier had de keuken een heerlijke spinazieschotel gemaakt met na afloop een heerlijke fruitbowl.

 

 

Maar wat was dat, na het eten stoof ineens Robin Hood door de leidingzaal. Bestek, bekers en andere tafelspullen vlogen in het rond. Achter Robin Hood kwam de ridder aan. De ridder probeerde Robin Hood te pakken en hierdoor vloog alles in het rond. Terwijl Robin Hood door de kamer stoof vielen er heel veel gouden munten uit zijn zak. Nou jullie kunnen wel bedenken wat er toen gebeurde. De kinderen waren er als de kippen bij en al die gouden munten verdwenen direct in de zakken.

 

 

Helaas werd Robin Hood wel gepakt door de Ridder. Maar gelukkig kwamen daar zijn vrienden broeder Tuck en kleine John in de ruimte. Zij bevrijdde Robin Hood en bonden de ridder aan de grote boom bij de eetzaal, welke zich buiten bevond. Iedereen was super blij. De ridder was gevangen!!! Dus maakten we er een groot feest van met een polonaise en dansen op de stoelen en tafels. Geweldig!

 

 

Na de afwas en een vergadering voor de leiding, welke we iedere avond deden, kwamen de kinderen bij elkaar in de troonzaal. Daar sloop Robin Hood al weer binnen. Hij was op zoek naar munten van Prins Jan. Maar wat was dat? Waar was de troon en waar was de schatkist? Ze waren verdwenen. Gelukkig hadden sommige kinderen goed opgelet en zagen zij dat de troon buiten op het veld stond. Daar zat prins Jan op de grote troon. Nou ja, zat?!?!?! Hij lag…. Te slapen!

 

 

Robin Hood sloop naar hem toe en pakte de munten uit de schatkist. Nu moesten de kinderen ook naar Prins Jan sluipen om een munt te bemachtigen. Echter werd Prins Jan steeds wakker. Wanneer hij wakker werd moesten de kinderen heel stil liggen met hun hoofd in het gras. Wie bewoog moest helemaal terug achter de lijn beginnen.

 

 

Er werd geslopen en gefluisterd. Wat was dat spannend! En de moeilijkheid was dat je ook nog terug moest als je de munt bij Robin Hood had bemachtigd. Als je dan uiteindelijk helemaal terug was, dan had je een munt. Natuurlijk werd er altijd wel een beetje vals gespeeld. Soms zag Robin Hood kinderen wel 3x per minuut. :) Maar dat mocht de pret niet drukken!

 

 

Nadat iedereen zijn/haar munten hadden binnengehaald was het tijd voor  DE SPOOKTOCHT!!!! Grappig was dat de leiding na het vorige spel zo snel mogelijk moest verkleden, aangezien het nog een beetje licht was en de kleinsten altijd in het licht de spooktocht doen. Hierdoor waren we helemaal vergeten om de schatkist en de troon naar binnen te halen. Dit hadden de kinderen ook gezien, dus toen we hier eenmaal achter waren en bij de schatkist kwamen was deze….. LEEG!

Wat de kinderen gelukkig niet wisten was dat onder de troon de hele muntenvoorraad lag. Als ze dit wel wisten konden we geen munt meer uitgeven!

 

 

Maar goed, het was dus tijd voor de spooktocht. Bij het horen van de spooktocht zie je bij de kinderen altijd heel veel verschillende emoties. Blije gezichten, bange gezichten, ernstige kinderen, maar natuurlijk ook huilende gezichten. Er zijn er bij die echt, echt, echt, echt niet mee willen! Dus was besloten om deze groep bij elkaar te doen en ook hen in het licht te laten lopen. Maar zelfs dat was voor enkele echt geen optie. Dus die bleven maar in het kamphuis. De rest liep natuurlijk de spooktocht, waarbij ze bij de ingang van het bos werden opgewacht door Prins Jan. Al zijn gevangen waren ontsnapt en er zaten enkele erg enge gasten bij. Die waren nu allemaal in het bos. De kinderen moesten maar is gaan bekijken waar deze zich bevonden.  Nou er werd gegild, gebibberd, op de grond gevallen van angst en natuurlijk na de schrik veel gelachen. Ik hoorde zelfs iemand zeggen dat ze van schrik in haar broek had geplast. Maar na afloop waren de verhalen fantastisch. Sommigen waren natuurlijk helemaal niet bang geweest en andere vertelden dat ze het zo leuk vonden, maar nog nooit zo waren geschrokken.

 

 

Hierna was het natuurlijk tijd om weer te gaan slapen. Het was een super leuke dag waarbij veel munten waren verdiend. Ik zag zelfs enkele koninkrijkjes ontstaan waarbij de kinderen met elkaar munten verzamelden om op die manier zo veel mogelijk munten binnen te halen! Super leuk!

 

 

 

 

We gaan dus nu weer lekker slapen en zullen morgen weer het verhaal en de foto’s plaatsen. Tot morgen allemaal en blijf schrijven in het gastenboek!!! De kinderen staan vaak in de rij om de berichten te kunnen lezen!

 

 

 

Maandag

 

 

En toen was het al weer maandag. Iets wat veel kinderen eigenlijk niet geloofden. Ik was namelijk even op de kamer van de oudste jongens voordat ze gingen slapen. Ze vroegen aan mij welke dag het was. Ik gaf aan dat het maandag was, maar dit geloofden ze niet. Ze dachten echt dat het al aan het eind van de week was. Waarschijnlijk hadden ze al zo veel indrukken gehad dat ze dachten dat al vele nachten voorbij waren. Leuk

 

 

Op deze maandag was het natuurlijk weer verzamelen bij de vlaggenmast, eten, kamer opruimen en de inspectie. Hierna was het tijd om te beginnen met de sportdag. Alle spellen waren al uitgezet en het was heerlijk weer, dus we konden starten. Natuurlijk was alles in het thema georganiseerd. De kinderen konden echt boogschieten, touwtrekken, maar ook diverse parcours waren aanwezig.

 

 

Na een heerlijke lunch was het tijd voor de tweede helft van de sportmiddag, waar weer veel nieuwe spellen werden georganiseerd. En natuurlijk stonden daar nog steeds de grote survivalbaan en de waterglijbaan. Deze waren gehuurd en stonden net als zondag nog klaar om heerlijk op te spelen. Het was weer een geweldige dag die door het mooie weer nog lekkerder was.

 

 

Na zo’n dag gingen we natuurlijk allemaal lekker douchen en had de keuken heerlijke macaroni voor ons gemaakt. Nou na zo’n dag ging dat er natuurlijk in als koek. Na het eten nog een lekker perenijsje welke door de warmte niet helemaal meer recht op het stokje stond. Maar ja, dan maar half zacht lekker opeten.

 

 

Na de afwas verzamelden we allemaal op het veld. Daar was een groot veld uitgezet waar je van de ene kant naar de andere kant moest lopen met in de achterkant van je broeksband een lintje. In het veld waren allemaal tikkers. Deze tikkers moesten proberen de lintjes uit de broeksband te halen. Als dat lukte moest je je bij de groep tikkers aansluiten. Nou, dit spel was zo leuk dat we het wel een uur hebben gespeeld.

 

 

Hierna verzamelden we op het grasveld waar Prins Jan werd aangekondigd. Daar kwam hij op met de sheriff. De sheriff vertelde aan de Prins dat de mensen nu echt geen geld meer hadden. Prins Jan was woest. Waar moest hij dan het geld vandaan halen? Maar gelukkig had hij een vogeltje horen fluiten dat 1 van de twee gevangenen van gisteren de munten had doorgeslikt. Snel liet hij de sheriff de twee gevangen uit de kerkers halen. Hij vroeg aan hen wie dat had gedaan. Één van de gevangene gaf toe dat gedaan te hebben zodat de gemene Prins Jan niet bij de munten kon komen. Nou, zei Prins Jan, als de munten er in konden, dan konden ze er ook uit.

 

 

Zo gezegd zo gedaan. Door de sheriff werd een emmer gehaald en daar werd door de gevangene zeg maar, haar behoefte gedaan. Maar nu had Prins Jan een probleem. Want wie ging die munten uit de poep in de emmer halen. Snel liet hij de andere gevangene naar voren komen. Zij moest met haar handen in de poep de munten er uit halen. Er werd één munt uitgehaald. En ook een tweede werd uit de poep gehaald. Maar hoe de gevangene ook zocht, meer munten werden er niet gevonden.

 

 

Prins Jan was des duivels. MAAR TWEE MUNTEN! Nou die hoefde hij dan niet, want ze zat ook nog eens onder de poep. Misschien wilde 1 van de kinderen wel een munt hebben. Nou dat was natuurlijk wel een dingetje, met al die poep op de munten. Prins Jan was zo kwaad dat hij de hele emmer over 1 van de gevangene gooide. Blehhhh.

 


Maar wat was dat? Wie kwam daar aan. Het was Robin Hood met zijn vriend kleine John. Zij slopen richting Prins Jan en de Sheriff. De kinderen moesten natuurlijk heel stil zijn en hen niet verraden. Dit ging niet bij alle kinderen helemaal goed kan ik vertellen! Uiteindelijk waren ze vlak bij hen gekomen en werden door Robin Hood de gevangen bevrijd. Snel renden de gevangenen weg, met de sheriff in hun voetspoor.

 

 

Nu de Sheriff weg was, was alleen prins Jan er nog. Maar hoe moesten Robin Hood en Kleine John nu in het kasteel komen om het geld voor de arme mensen te pakken. Er werd een list met de kinderen verzonnen. Ze gingen Prins Jan weer afleiden terwijl kleine John door het raam naar binnen sloop. Toen kleine John weer terug uit het raam klom, kon dit bijna niet. Alle kinderen waren daar verzameld, want ja er waren weer munten. Snel renden kleine John het veld op terwijl hij de munten in het rond strooide. Nou dat was rapen geblazen natuurlijk.

 

 

Deze munten konden goed gebruikt worden, want alle kinderen, behalve de kleinsten, gingen naar de casinoavond. Nou er werd natuurlijk veel gewonnen, maar ook verloren. Er waren spellen als Blackjack, hoger lager, Rouletten, Balletje Balletje en met een pingpongbal in de bekertjes gooien. Al met al was het een hele gezellige avond.

 

 

Uiteraard was Robin hood, toen de kleintjes in bed lagen, nog even langs geglipt. Want ja, zij wilden natuurlijk ook wel een munt uit et kasteel van Prins Jan. Het is altijd erg leuk om te zien hoe ze kijken als Robin Hood de kamer binnen komt, de ogen groot!

 

 

 

Na de casinoavond gingen we lekker slapen, want het was weer een erg drukke, maar zeer leuke en geslaagde dag. Houdt de site weer in de gaten voor alle verhalen en foto’s en nogmaals, blijf in het gastenboek schrijven. De kinderen vinden het prachtig!

 

 

 

Zondag

 

 

Op deze mooie zondagmorgen stonden we allemaal na een (lange) nacht slapen heerlijk op. Uiteraard hadden sommigen wat langer geslapen dan de ander, want sommigen hadden het 3 uur zien worden. Na het ontbijt, de inspectie van de kamers en uiteraard de snoepwinkel zou eigenlijk de Gevo beginnen. Het was echter zo mooi weer dat we de boel hebben omgegooid. Op het veld stonden namelijk al een grote hindernisbaan klaar en daarnaast een grote waterglijbaan met aan het einde een zwembadje. Ja met veel zon en water begrijpen jullie wel dat dit natuurlijk één groot feest werd. Er werd geklauterd, gegleden, geplonsd en gespetterd. Wat een heerlijke dag.

 

 

Uiteraard gingen de kinderen door de insmeerstraat, want die zon stond wel erg te branden. De één vond dit leuker dan de ander, maar ja opdracht van Prins Jan. Tussendoor werd er lekker gegeten, maar was het natuurlijk ook tijd voor een ijsje. Op ongeveer de helft van de dag waren er door leiding Joël een grote quiz en allerlei (water)spellen georganiseerd. Nou dat was natuurlijk super leuk om te doen. En… met deze spellen konden de kinderen munten winnen. Die gouden munten waren natuurlijk erg gaaf om te winnen!

 

 

Aan het eind van de dag gingen alle groepjes wat voor zichzelf doen. De één ging lekker chillen, de ander ging watervolleybal doen en de ander ging een spel doen.

 

 

Na al deze (water)pret was het tijd voor het avondeten. En we aten een all-time-favorite; kip met patat. De patat, die gesponsord was door vrienden van de leiding, kwam van de patatkraam die speciaal voor ons was neergezet. Nou dat was smikkelen geblazen natuurlijk.

 

 

Nadat de afwas gedaan was verzamelden de kinderen bij de vlaggenmast. Zij moesten hun duur verdiende gouden munten natuurlijk meenemen. Tussen de kinderen liepen alle arme mensen. Zij vroegen de kinderen of zij misschien een gouden munt mochten hebben, aangezien zij niet konden eten. Wat zielig zeg. Veel van de kinderen waren zo lief om toch een munt te geven aan de armen mensen. Ook al vonden ze de munten zelf zo mooi.

 

Daar kwam broeder Tuck aangelopen. Hij vertelde dat het geld wat gisteren was teruggepakt van Prins Jan door Robin Hood aan de arme mensen was gegeven. Zij hadden daar eten, drinken en kleding van kunnen kopen. Maar… alles was zo duur! Nu hadden de arme mensen helemaal geen geld meer voor het avondeten. Hij gaf aan dat het goed was om te delen en dat wanneer de mensen geen munten hebben, ze geen eten hadden, maar ook geen belasting konden betalen aan Prins Jan. Dan zouden ze in de kerkers van het kasteel belanden en misschien wel nooit meer terug komen. Na dit verhaal werden er door de kinderen nog meer munten gegeven aan de arme mensen. Maar uiteraard werden er ook wat munten bewaard.

 

 

Broeder Tuck kreeg toen door dat iedereen in de troonzaal werd uitgenodigd en hierop gingen zowel de kinderen als de arme mensen de grote zaal binnen. Binnengekomen zat Prins Jan al op zijn troon. Om zich heen stond de Sheriff en vier ridders. Prins Jan zegt dat hij nu toch echt de belasting gaat innen. Hij laat de arme mensen helemaal binnenstebuiten keren om de laatste munten van hen af te pakken. Dit was heel zielig want die hadden ze net gehad van de kinderen. Er was echter 1 arm mens, Djouni genaamd. Zij had van de kinderen geen enkele munt gehad. Dat was natuurlijk heel zielig. Maar die verschrikkelijk gemene Prins Jan maakte dat niets uit. Hij verbande haar direct naar de kerkers.

 

 

Hierna riep Prins Jan alle kinderen naar voren die al munten hadden verdiend. Zogenaamd om ze een applaus te geven omdat ze het zo goed hadden gedaan. Maar terwijl de kinderen klaar stonden voor het applaus kwamen de ridders naar voren. Zij probeerden de munten van de kinderen af te pakken. Wat een gemene Prins Jan zeg. Hij had de kinderen gewoon voorgelogen. Verschrikkelijk. Na een groot gevecht tussen de kinderen en de ridders, werd duidelijk dat een aantal munten was afgepakt. Gelukkig hadden de meeste kinderen de munten goed verstopt en waren deze niet afgepakt.

 

 

Prins Jan was weer helemaal gelukkig. Hij had weer extra munten voor zijn playstation 5. En lachte hij naar de kinderen. Nu konden de kinderen geen extra snoepjes kopen bij de snoepwinkel. Want voor iedere gouden munt kan je namelijk 1 snoepje kopen. Je zag dat sommige van de kinderen nu wel spijt hadden dat ze de munten aan de arme mensen hadden gegeven, maar toch gaf het ze wel een goed gevoel.

 

 

Nadat Prins Jan ze het paleis had uitgegooid werden er waterfles versierd. Het was de hele dag zo warm dat iedereen wel goed moest drinken. En hoe kon dat niet beter dan uit een mooi versierde waterfles.

 

 

Nadat alle flessen heel mooi waren versierd gingen de jongste al lekker naar bed. De andere groepen werden naar het donkere bos gestuurd en zij moesten per groepjes van 3 a 4 kinderen over het donkere pad lopen. Op dit pad liepen bewakers en zij mochten hier niet door worden gepakt. Als de bewakers aankwamen moesten ze zich goed verstoppen naast het pad, zodat ze niet gevonden konden worden. Nou je begrijpt dat dit voor sommige kinderen wel heel eng was, zo ‘alleen’ in het bos. Nu was het ook nog zo dat er totaal geen maan was, dus het bos was extra groot, donker en eng.

 

 

Gelukkig waren alle kinderen snel weer terug uit het bos en omdat het al heel erg laat en donker was, was het tijd om naar bed te gaan. En ja… de meeste kinderen waren door zo’n lange dag wel erg moe. Alleen de oudste meisjes bleven nog een beetje lang wakker. Maar op een gegeven moment werd het weer rustig in het kamphuis.

 

 

 

Wat was het weer een geweldige dag. Morgen zullen we weer op deze site de verhalen en foto’s plaatsen! Tot morgen!

 

 

PS Blijf schrijven in het gastenboek. De kinderen vinden het geweldig om iets van thuis te horen!

 

 

Zaterdag

 

En ja hoor, we zijn weer op kamp. Natuurlijk was de vraag of het dit jaar nog door kon gaan door de Coronacrisis, maar een aantal knappe koppen zijn bij elkaar gaan zitten om een protocol te schrijven zodat het toch mogelijk is. Dus het 1,5 meter kamp is begonnen.

 

 

De kinderen kwamen, later dan normaal, aan bij het kamphuis. Eindelijk, ze waren er! Nadat alle tassen en andere spullen uit de bus waren gehaald liepen ze gezamenlijk richting het grote grasveld. Daar liepen allemaal arme mensen. Ze hadden geen eten en drinken meer en konden geen nieuwe kleding meer kopen. Ze vertelden wat er aan de hand was.

 

 

Al weer een hele tijd geleden leefden zij heel goed en tevreden. Toen was koning Richard namelijk aan de macht en hij was een goede koning. Hij gaf iedereen genoeg eten en er waren altijd grote feesten waarbij iedereen kon drinken en dansen zoveel als hij of zij wilde.

 

 

Maar dat was al weer een hele tijd geleden, want koning Richard is er niet meer. Hij ging op kruistocht en is hierna nooit meer gezien. Sindsdien in Prins Jan aan de macht. En Prins Jan is niet hetzelfde als koning Richard. Prins Jan wil alleen maar leuke dingen doen, mooie spullen kopen en is gek op zijn playstation. Elke spel wil hij hebben. Ook de nieuwe playstation 5 wil hij hebben en daar is hij voor aan het sparen. Maar daar heeft hij natuurlijk wel heel veel geld voor nodig. Dit geld haalt hij bij de bevolking. En daarom hebben die arme mensen helemaal niets meer.

 

 

Nadat broerder Tuk de bovenstaande situatie heeft uitgelegd horen we in de verte trompet geschal. Daar komt de minstreel aan en hij kondigt aan dat de sheriff er is. De sheriff komt samen met de ridder en geeft aan dat Prins Jan weer de belasting heeft verhoogd. Een voor een worden de arme mensen benaderd en worden de laatste munten tevoorschijn gehaald. Uit oude sokken en versleten broeken komen de laatste muntstukken te voorschijn. Nadat iedereen zijn/haar belasting heeft betaald verlaten ze de arme mensen. Hierna komt broeder Tuk weer naar voren. Hij geeft aan dat hij een vriend heeft, Robin Hood. Robin Hood geeft heel veel om de arme mensen en zal hen helpen. Gelukkig kunnen de arme mensen hierdoor weer een beetje lachen.

 

Hierna is het tijd voor de kinderen om de kamers in te ruimen en het veld eens even te verkennen. De boer had nog twee grote sproeiers op het kampterrein staan. Dit zijn van die sproeiers die je ook langs de snelweg ziet staan op de grote akkers. Dan begrijp je hoeveel water er uit zo’n ding komt. Uiteraard was dit voor de kinderen super interessant, dus nadat sommige kinderen goed en wel een half uur op het kamp waren, waren ze al zeik en zeik nat. Uiteraard was het dan handig om de kleding in de meegebrachte plastic zak te gooien, zodat jullie (de ouders) ze over een week er uit konden halen. Dat hebben we natuurlijk maar niet gedaan, snel ophangen die kleding!

 

 

Na het inruimen van de kamer en het waterballet had iedereen natuurlijk wel erg trek. Gelukkig had de keuken gezorgd voor een heerlijk broodje worst en wat drinken. Na het eten was het tijd om te verzamelen in de grote paleishal.

 

 

Na wat trompetgeschal wordt Prins Jan aangekondigd.

 

Dames en Heren, Jongen en Meisjes, Klootjesvolk!

Bij afwezigheid van zijn koninklijke hoogheid koning Richard, presenteer ik u, de heer des huizes, de vader des vaderlands, onvertroffen in al zijn wijsheid, de machtige, de geweldige, de man die alles kan, zijn koninklijke hoogheid, PRINS JAN!

 

Prins Jan komt op en vertelt hoe goed het met hem gaat. Hij krijgt elke dag veel muntstukken binnen en kan doen wat hij wil. Hij kan feesten en natuurlijk op zijn geliefde PlayStation. Ook de Playstation 5 kan hij waarschijnlijk binnenkort wel kopen. Dan komt de Sheriff binnen lopen. Hij groet Prins Jan en laat zien wat de opbrengst is van de dag. WAT!!! ZO WEINIG, brult Prins Jan. Ja hoogheid, de arme mensen hebben echt helemaal niets meer. Nou dat maakt Prins Jan niet uit. Ze moeten gewoon harder werken en nog meer munten aan hem geven!!!!

 

Dan geeft de Sheriff aan dat hij even een momentje voor hemzelf wil. Hij moet namelijk heel nodig naar de WC. Prins Jan bromt wat en geeft toestemming om naar de WC te gaan. En weg is de Sheriff. Nadat de Sheriff weg is komt er een onbekend iemand de ruimte binnen. Hij is verhuld onder een zwarte cape. Hij vraagt aan Prins Jan of hij binnen mag komen. Dit mag en langzaam loopt hij naar Prins Jan. Hij vraagt of Prins Jan medelijden kan hebben met de arme mensen, het volk. Zij hebben echt niets meer, geen geld, geen eten. Geef aub een aantal munten aan de mensen zodat ze in ieder geval kunnen eten.  

 

Maar Prins Jan gaat dit niet doen. Erger nog, hij begint bulderend te lachen. Hahaha, je denkt toch niet dat ik mijn Playstation 5 op ga geven voor die paar mensen! Dan hebben ze maar lekker geen eten. Dat maakt mij niet uit, bulderd Prins Jan. De vreemde man onder de cape doet nog een paar pogingen, maar Prins Jan is onverbiddelijk.

 

Dan gooit de vreemde man met de cape de cape af. Maar wie is dat? Het is Robin Hood, de man die de arme mensen gaat redden. Prins Jan is woest. Sheriff waar ben je? Maar de Sherrif komt niet. Robin Hood geeft aan dat hij de Sherrif op de WC heeft gezien. Hij heeft toen onder de deur zijn veters aan elkaar vast gemaakt. Dus de Sherrif komt niet. En Robin Hood wil de muntstukken nu terug voor het volk. Nou dat laat Prins Jan niet toe.

 

Gelukkig weet Robin Hood één ding. Prins Jan is verschrikkelijk bang voor spinnen.  Samen met de kinderen doen ze net of er een spin naast Prins Jan zit. Prins Jan is zo bang dat hij niet op het geld let. Snel steelt Robin Hood het geld terug van Prins Jan. Hij neemt een hele hand met munten uit de schatkist, dit terwijl Prins Jan niet kijkt. Nadat hij twee grote handen met munten heeft gepakt, sprint Robin Hood de zaal uit. Gevolgd door de Sheriff die inmiddels van de WC is gekomen. Met zijn broek half op zijn enkels en zijn veters vast probeert de Sheriff Robin hood nog te pakken. Maar gelukkig lukt dit hem niet.

 

Na dit spektakel is het tijd voor de allerkleinsten om naar bed te gaan. De andere kinderen gingen een spel doen op het veld. Dit was een soort capture de flag, maar dan met edelstenen. Na dit spel was het al heel erg laat. Na lekker wat drinken en nog wat lekkers was het ook voor de rest tijd om naar bed te gaan. Echter naar bed gaan ging wel, maar slapen was natuurlijk een dingetje. Ik heb begrepen van de leiding die late wacht hadden dat het erg laat is geworden.

 

Wat we morgen weer gaan beleven zal op deze pagina worden neergezet. Ook de foto’s zullen natuurlijk weer worden geplaatst. Het kan zijn dat deze altijd wat later worden gepost, aangezien deze altijd eerst verzameld moeten worden.

 

Dan nog even voor alle ouders! We hebben op deze website ook een gastenboek. In dit gastenboek kunnen alle ouders, opa’s/oma’s, vrienden, familie leuke berichten plaatsen voor de kinderen. Wij printen elke dag deze berichten en hangen ze op. De kinderen vinden het altijd heel erg leuk om wat te horen van thuis. Dus plaats lekker veel berichten in het gastenboek, zodat ze deze kunnen lezen.

 

Dit was het weer, tot morgen!

 

Er zijn op dit moment geen agenda punten.