Nieuws kamp 2019

Boetkemp 2019

 

NB Wil je het verhaal in chronologische volgorde meelezen. Lees dan van onder naar boven.

 

Vrijdag

 

En daar begonnen al weer aan de laatste volle dag in Boetkemp. Wat gaat dat snel zeg. Je hoort veel kinderen zeggen dat toen het maandag was, dat het van daar af aan het snelst ging.

 

Na het ochtendritueel was het tijd om de kinderen en leiding die nieuw zijn en die voor het laatst zijn te dopen. Daar kwam de rij met kinderen al aan lopen: Wij gaan naar de doop en verliezen alle hoop!

En wat daar gebeurde…. Ze werden opgeleid tot echte special forces. Hiervoor kregen ze de meest vieze dingen over zich heen. Ik zag spaghetti, ontbijtkoek, eieren en nog veel meer vieze zooi. Wat smerig zeg. Ook Iep, de nieuwe leiding, was hier voor het eerst (en voor het laastst). Hij mocht de hele voorstelling de meest vieze dingen over zich heen krijgen. Blehhhh.

 

Toen iedereen gedoopt was, was het tijd voor de lunch, waarna we ons naar de communicatiemachine begaven. Daar stond de wetenschapper al klaar. Hij was, in opdracht van de generaal, de raket aan het onderzoeken. Hij moest nu echt uitzoeken van wie die raket nu was.

Hij liep heen en weer, heen en weer en wist eigenlijk niet goed waar hij moest beginnen. Ondertussen drilde de generaal de kinderen nog even met positie 1, 2 en 3.

 

Uiteindelijk werd de generaal erg boos. Wetenschapper, wat ben je nu allemaal aan het doen? De generaal duwde de wetenschapper opzij en met behulp van de special forces werd de raket onderzocht. Zij trokken diverse dingen van de raket waarbij achter bijvoorbeeld het ruitje een tekst kwam te staan. Eigendom van de wetenschapsafdeling van Midden Bergerijk.

 

Toen de generaal dat zag ontplofte hij bijna. Wat!!! Een raket van Midden-bergerijk. Hoe kan dat? Wie is er verantwoordelijk voor de wetenschapsafdeling van dit land? Nu kwam de wetenschapper heel voorzichtig naar voren. Ik generaal!

 

Wat, dondert de generaal. Wat is er gebeurd? Nu komt de wetenschapper met het echte verhaal. Hij had als test de raket gelanceerd met de lanceerknop. Hierna wilde hij een vakantie boeken en heeft toen op de knop retour gedrukt. Op dat moment draaide de raket in de lucht en kwam als een als een gek terug naar de communicatiemachine. Toen kwam hij neer, zo op de communciatiemachine.

 

De generaal is des duivels. Al die tijd heb jij dit dus geweten wetenschapper. En dan te weten dat we alle buurlanden hebben beschuldigd en dat de kinderen al die moeite hebben gedaan. Ze zijn gedrild, hebben geheime code overgebracht en hebben wel 1000 push-ups gedaan.

 

Wat moet ik als generaal nu met jou wetenschapper? Weten de kinderen een passende straf? De generaal weet het goed gemaakt. Omdat de kinderen zo hun best hebben gedaan moet de wetenschapper een feest organiseren. De generaal zal hem daarbij helpen. Vanavond om 19.30 uur zal het feest beginnen in de grote zaal.

 

En inderdaad, na het diner begon de grote Bonte avond. Er werd door elke groep een stukje opgevoerd, waarbij baby shark natuurljik niet kon ontbreken. Na de bonte avond ging iedereen los bij de muziek van DJ Gekke Generaal. Tot in de late uurtjes ging het door. Uiteraard  tot het moment dat er afscheid genomen moest worden. De zakdoekjes werden uitgedeeld en door de leiding werden verhaaltjes over de kinderen die voor het laatst waren verteld. Het werd uiteraard niet droog gehouden. De laatste keer kamp, de laatste keer spooktocht, de laatste keer…..

 

Na 2 nummers waarbij de tranen rijkelijk vloeiden gingen we nog even door, waarna het rustig werd in het kamphuis. Iedereen ging lekker slapen. Kamp 2019 zat er op.

 

 

Het was weer een fantastisch kamp, waarbij jong en oud hebben genoten (-Iep). Gelukkig hadden we na zaterdag en zondag super weer en heeft iedereen de tijd van zijn/haar leven gehad. Vanuit Boetkemp sluit ik af. Bedankt voor het lezen van de verhalen, het bekijken van de foto's en het schrijven in het gastenboek. De kinderen vonden het fantastisch. 

 

 

Donderdag

 

Goooooooooooooodmorning Boetkemp! Iedereen wakker worden! Vandaag na het ochtendritueel stond het zwemmen op het programma. Want ja, als je een echte soldaat wil worden moet je natuurlijk wel kunnen zwemmen.

 

Rond 10 uur gingen we met z’n allen in een grote dubbeldekker richting België om daar heerlijk te gaan zwemmen. En er werd wat afgezwommen. Veel glijbanen, wildwaterbanen en andere leuke dingen waren aanwezig. Iedereen heeft zich ontzettend vermaakt. Op de terugweg zag je wel dat iedereen z’n uiterste best had gedaan, want veel kinderen deden even een middag dutje.

 

Van al dat zwemmen had iedereen natuurlijk wel erg trek gekregen. Gelukkig stond de keuken al klaar met een heerlijke barbecue. Wat en vlees was er voor de kleine boetkempers zeg. Hamburgers, worst, spareribs, frikandellen en natuurlijk saté. Nou dat ging er wel in natuurlijk.

 

Na het eten kwamen de kinderen weer bij elkaar in de zaal. Vandaag werd er contact opgenomen met Noordlandia, aangezien zij het enige land nog waren die we nog niet hadden contact. Zouden zij dan de raket op ons land hebben afgevuurd. Via de communicatiemachine werd geprobeerd om contact met Noordlandia op te nemen. Maar wat was dat? Dat was niet Noordlandia. De wetenschapper had een fout gemaakt. Dat was, dat was… Sinterklaas.

 

Sinterklaas verscheen op het grote scherm en hij zat heerlijk in Spanje. Hij deed alle kinderen de groeten en had ook nog een verassing voor de kinderen als zij Sinterklaas Kapoentje zongen. Nou dat deden ze natuurlijk. Sinterklaas vertelde dat hij ook nog wel en paar Pieten in Midden Bergerijk had lopen en beloofde dat de kinderen, als zij vanavond hun schoentje zetten, wat lekker kregen.

 

Na afloop gaf de Sint middels een bericht aan de ook Noordlandia het niet was die een raket heeft gestuurd. Maar wie dan wel. Alle landen hadden het niet gedaan. Hoe kon dit nou? De generaal werd woest en gaf aan dat de wetenschapper nu als de wiedeweerga moest uitzoeken wie het had gedaan. Hij moest het morgen weten. Nou dat gaan we dan meemaken.

 

Na het toneelstuk was er voor de kleinsten en middelste nog een leuk bosspel. De oudsten gingen naar het dorp, want zij gingen natuurlijk naar het café. Uiteraard mochten ze geen bier, maar een Radler 0,0% was wel erg tof. Dus zaten de mannen lekker aan de bar aan het ‘bier’. Er werd wat afgedanst en gelachen. Het was super gezellig.

 

Na het café werd er terug gelopen vanaf het dorp en stond het kampvuur nog aan voor een leuke afsluiting van de avond.

 

Morgen de laatste dag van het kamp. Zouden we er nu achter komen wie de raket heeft gestuurd. Tot morgen voor de ontknoping en groeten vanaf Boetkemp!

 

 

 

 

Woensdag

 

En ook vandaag begon de dag weer met een heerlijk zonnetje in Boetkemp. Toen het ochtendritueel achter de rug was, kon de sportdag beginnen.

 

Het hele veld was omgetoverd tot ware sporthal. Er werden zeer veel spelletjes gespeeld zoals frisbeeën, volleybal en ook was er een grote survivalbaan-luchtkussen. Iedereen had het heerlijk naar hun zin. Na dit eerste deel van de sportdag was het tijd voor de lunch. Heerlijke pannenkoeken werden ons geserveerd door de keuken. Er werd wat af gesmikkeld.

 

Na de lunch was het tijd voor hoog bezoek. Een echt staatsbezoek uit Oostlandia. Daar kwam de grote rode auto met Oostlandia vlaggetjes aan de voorkant al aanrijden. Met voor en achter diverse beveiligers. De passagiersdeur ging open en 1 van de achterdeuren en daar verschenen nog 2 beveiligers. Zij keken in het rond of alles veilig was en opende hierna de deur. Daar stapte de koningin van Oostlandia uit. Met een hoop gegil en gezang werd de koningin door de omstanders en de kinderen ontvangen. Zij schuifelde over de rode loper richting de wetenschapper en de generaal. Ondertussen werden er handtekeningen uitgedeeld en mochten mensen op de foto. Ook werd er nog een omstander afgevoerd omdat hij te dicht bij de koningin kwam.

 

De generaal en de wetenschapper ontvingen hierna de koningin. Zij liepen hierna naar de communicatiemachine, waar een grote tafel stond. Hier werd de koningin van harte welkom geheten in midden Bergerijk en werden de verschillende begroetingen uitgewisseld. Hierna was het tijd voor het officiele gedeelte. Er werd een echt contract getekend waarin Oostlandia verklaarde dat ook zij de raket niet hadden afgeschoten.

 

Maar wie hadden het dan gedaan. Er blijft nu eigenlijk maar 1 land over. Dat is Noordlandia. Zouden zij de raket dan hebben afgevuurd? Hier moeten we dan maar achteraan.

 

Hierna was het tijd voor het tweede (natte) deel van de sportdag waar veel spellen waren die allen te maken hadden met water. Gelukkig hadden we prachtig weer, dus het water was heerlijk. Uiteindelijk sloten we natuurlijk weer af met het grote watergevecht. Duizenden waterballonen waren klaargezet waarna het gevecht kon beginnen. Ook de emmers en bekertjes water waren niet aan te voeren.

 

Na het gevecht snel even douchen en hierna was het tijd voor het diner. Heerlijke nasi met pindasaus was gemaakt door de keuken. Na het eten was het tijd voor de film. In de grote leidingzaal hadden de meeste hun kussen en slaapzak gepakt en konden ze heerlijk liggend film kijken.

 

De leiding had ondertussen de jaarlijkse leidingavond, waar het, zoals jullie snappen, heel gezellig was. Een echte pub-quiz was georganiseerd waarbij er gelachen, nog meer gelachen en natuurlijk af en toe een beetje vals werd gespeeld (hè Anje).

 

Ondertussen werd het rustiger en rustiger in het kamphuis, waarna iedereen heerlijk ging slapen.

 

 

Vanuit het Boetkemp wens ik iedereen weer een fijne dag en tot morgen!

 

 

Dinsdag

 

En ook vandaag stonden we, na een wat korte nacht, weer fris en fruitig op. Na het dagelijkse ochtendritueel konden we beginnen aan weer een heerlijke dag in boetkemp. En wat voor dag! Vandaag was het tijd om naar het dorp te gaan.  Na een speurtocht welke ook dit jaar weer in het dorp eindigde kwamen we aan op het midden van het plein. Na wat drinken en het mummificeren van één van de kinderen was het tijd om naar de snackbar te gaan. Hier kreeg iedereen een heerlijk patatje van de leiding en was het tijd om het dorp onveilig te maken.

 

Nou en dat deden ze hoor. De één ging naar de supermarkt en de ander naar de speelgoedwinkel en ze kwamen terug met dingen waar je vooraf echt niet aan had gedacht. Zo zag ik er een paar met olijven en een Spaanse Worst, maar natuurlijk ook de jaarlijkse energydrank en heel veel snoep zag ik voorbij komen. De kleinsten gingen natuurlijk ook dit jaar weer naar de speeltuin waar ze zich heel erg hebben vermaakt. In de middag weer terug naar het kamphuis, waar we onderweg nog een klein stortbuitje over ons heen kregen.

 

Hierna was het tijd voor het diner. Heerlijke Dungelmans gehaktballen kregen de kinderen voorgeschoteld. Dit met boontjes, aardappelen en sla. Ja, want we moeten natuurlijk ook gezond eten op het kamp. Na het eten gingen de kleintjes alvast op mini-spooktocht. Zij kwamen in het bos allemaal mensen uit Darkland tegen die ze goed hebben verslagen.

 

De oudsten verzamelden in de leidingzaal en daar werd het grote kaartspel gespeeld, waarbij iedereen in een kring moest gaan zitten en daar de harten, klaver, schoppen en ruiten werden gedraaid. Bij een bepaalde kleur moest iedereen een stoel opschuiven die die kleur had. Zo ontstonden er op sommige stoelen super veel kinderen die bij elkaar op schoot zaten.

 

Hierna was het tijd om maar een te kijken wie die raket nu op ons land had afgevuurd. Zou het toch Darkland zijn. Maar de generaal gaf aan dat we echt geen contact met Darkland gingen opnemen. Hij was het helemaal zat met dat land. Besloten werd om dan maar contact op te nemen met Noordistan. De wetenschapper ging aan het werk, maar wat was dat. De uitzending werd ineens gehackt door niemand minder dan…. DARKLAND (zie filmpje hier). De baas van Darkland, Kim Djoen Oen gaf aan dat hij had vernomen dat wij en Westralië zijn land, Darkland, beschuldigden dat zij de raket hadden afgevoerd. Hij gaf aan dat dit niet zo was en dat als ze dat niet geloofden ze maar met die nep-soldaatjes naar Darkland moesten komen. Maar dat durfden ze toch niet.

 

Nou dat durfden ze natuurlijk wel en toen was het tijd voor de Spooktocht. De groepen gingen allemaal Darkland in om uit te zoeken of zij nu die raket hadden afgevuurd. Uiteindelijk aan het eind kwamen de kinderen er achter dat het toch niet Darkland was. Darkland had namelijk hele andere raketten. Deze waren anders van kleur, vorm en er stond ook Darkland op de raketten. Maar wie had het dan gedaan???

 

Na de spooktocht mochten de kinderen nog even keten in de kamer en hierna was het tijd om weer lekker te gaan slapen. Met een goed vooruitzicht, maar morgenochtend mochten we een uurtje langer doorslapen!!! Yeahhhhh.

 

 

Dit was het weer vanuit het kampterrein van Boetkemp. Tot morgen!

 

 

Maandag

 

Boetkemp dag drie. Vandaag op het programma, een echte survival. Maar voor we daar naar toe gaan eerst nog even het dagelijkse ochtendritueel. Opstaan, de he-ho captain-jack ochtenddans, het ontbijt, de inspectie waar de kamers worden geïnspecteerd en natuurlijk uiteindelijk het snoepwinkeltje waar overheerlijke snoepjes worden verkocht die de kinderen met de snoepkaart kunnen betalen.

 

Hierna werden de groepen ingedeeld en was het tijd voor de survival. Er werd gespeurd, geklommen, over touwen gelopen, bomen over sloten getrotseerd en zelfs via een heel hoog touw naar de overkant geklommen. Daarnaast mocht natuurlijk de waterval ook niet ontbreken, dus iedereen lekker zwemmen in het wat. Ondanks dat we vandaag eindelijk wat zon hadden was het toch wel een beetje koud. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Na een heerlijk broodje frikandel gingen we op weg naar het meer, waar nog meer werd gezwommen en met de boot gevaren. Door alle wind was het leuk om van de ene kant van het meer naar de andere te varen.

 

Na de leuke speurtocht had iedereen natuurlijk wel trek gekregen, waarna we als diner spaghetti kregen. Nou dit ging er natuurlijk in als koek. Na het eten was het tijd om maar eens contact op te nemen met één van de buurlanden. Want wie had nu die raket op de communicatiemachine van ons land, Midden-Bergrijk, gegooid.

 

De wetenschapper en de generaal drilden eerst de kinderen nog even met wat opdrachten en daarna werd een telefoontje gepleegd met Westralië. Westralië gaf echter aan dat het bericht dat zij hadden zo geheim was dat deze niet via de telefoon kon plaatsvinden. Nu was het de bedoeling dat de kinderen briefjes op gingen halen met codetaal in Westralië. Maar dan moesten ze wel eerst door het grensgebied heen. Daarachter moesten ze de briefjes met codetaal ophalen en dan terug via het grensgebied naar de wetenschapper en de generaal. Maar… in het grensgebied waren allemaal grenswachters. Als je werd gepakt moest je het kaartje met codetaal inleveren.

 

Gelukkig kwamen heel wat kinderen met codes aan bij de wetenschapper en de generaal. De codetaal werd op volgorde gelegd en al snel kwamen de kinderen er achter dat de eerste letter van de codes een zin vormden. Zo stond er bijvoorbeeld Whiskey, India, Juliett. Dit werd het woord Wij.

Uiteindelijk hadden ze de hele code gekraakt. Westralië had het bericht gestuurd:

 

Wij waren het niet. Wij verdenken Darkland

 

Nou de kinderen waren nu wel echt overtuigd dat Darkland de raket op Midden-Bergeijk had gekocht. Die moesten we nu toch echt wel gaan contacten.

 

Na de communicatie met Westralië was het tijd om een spel te spelen. Er werd levend zeeslag gespeeld, waarbij de kinderen bommen moesten ophalen bij de posten en dan aangeven waar ze deze bom op de kaart wilden gooien. Nou er werd wat af gebombardeerd, maar uiteindelijk waren alle schepen gevonden!

 

De kleinsten van het kamp gingen hierna lekker naar bed, maar de voor de middelste en oudste groepen was het tijd voor de casinoavond. Er werd wat afgegokt, waarbij je wel verschil zag tussen kinderen die heel voorzichtig gingen inzetten en de diehard-ikzetallesin-gokkers. Het was een super gezellig avond.

 

 

Voor nu weer een groet vanuit het Boetkemp en tot morgen!

 

 

Zondag

 

En zo begon de tweede dag van Boetkemp. Helaas ook niet al te zonnig, zeg maar gewoon helemaal niet. De regen kwam met bakken uit de lucht. Dus dat werd maar even het programma omgooien, aangezien legerhutten bouwen niet zo leuk is als iedereen kletsnat is. Bij het ontbijt kreeg iedereen een lekker croissantje en een eitje en doo de regen deden we vandaag de Gevo binnen. Snel bij de Gamma wat houten platen gehaald en met knijpers, klei, verf, legerpoppetjes en lijm kan je een hele mooie basis maken. Alle kinderen gingen aan de slag en wat waren ze lekker bezig zeg. Zelfs de oudste jongens, normaal gesproken niet de beste knutselaars, gingen helemaal los. Prachtige basissen werden gemaakt. Ook hebben de kinderen een naam verzonnen voor hun groep en tevens een mooie vlag gemaakt. Er waren bijzondere vlaggen bij!

 

Na de Gevo even lekker lunchen en werden de kinderen naar binnen geroepen. Daar stonden de generaal en de wetenschapper bij de communicatiemachine. De Generaal gaf aan dat er nu, jetzt, meteen communicatie moest worden gestart met Darkland. Want die verdenkt hij het meeste van allemaal. De wetenschapper ging gelijk aan het werk, terwijl de generaal de kinderen in een grote kring neerzette. In het midden van de kring zat op de tafels een sergeant met een trommel. De kinderen moesten nu op de maat van je links, rechts, links, rechts. Er werd prima gemarcheerd, totdat de wetenschapper aangeeft dat er verbinding is. De gekke generaal stopt het marcheren en pakt de telefoon. Maar wat is dat nu, geluiden van dolfijnen. De generaal werd heel erg boos. Wat is dit nu! Sorry generaal, zei de wetenschapper. Ik heb per ongeluk ingesteld op de zee.

 

Het marcheren ging verder totdat er opnieuw verbinding was. Nu hoorden we het geluid van allemaal vliegtuigen. Alle kinderen gingen op de grond liggen om te schuilen. De generaal was nu heel boos. Ik wil nu verbinding met Darkland!!!

 

Na een aantal aanpassingen aan de machine hoorde we de telefoon over gaan. Het marcheren begint en op een gegeven moment horen we een geluid van het overgaan van een telefoon. Op dat moment zette de generaal de kinderen weer stil. Hallo? De generaal begint te praten, maar werd onderbroken door de voicemail. Dit is de voicemail van Darkland. Komt u uit Midden-Berge-Rijk, spreek dan niets in. Wij haten jullie voor altijd. Voor alle andere landen….. Spreek wat in na de piep….. .

De voicemail van Darkland!

De generaal is woedend. Darkland neemt gewoon de telefoon niet op. Dan maar bellen met onze vrienden van Zuidland.

Zuidland: Goedemiddag, met de telefoniste van Zuidland….
Generaal: Hallo, we hebben een vraag voor de baas van Zuid-land.
Zuidland: Zegt u het maar.
Generaal: Hebben jullie soms een raket op de communicatiemachine van Midden-Bergerijk geschoten.
Zuidland: Ik ga het even navragen. Blijft u aan de lijn.

Zuidland: Ik heb het even nagevraagd en het zit namelijk zo. Zuid-land zou dat nooit doen. Wij zijn namelijk heel erg bevriend met Midden-Bergerijk. Wij hebben dus geen raket op jullie afgeschoten. Generaal: Ok, dan is dat ook weer uit de lucht. Dank u wel
Zuidland: Graag gedaan. Had u nog andere vragen.
Generaal: Nee hoor dank u.
Zuidland: Meneer de Generaal, ik dank u hartelijk voor uw tijd. Ik wil u nog even wijzen op uw rechten in telemarketing. Als u nog even aan de lijn blijft wordt u door middel van een bandje het Recht van verzet en het Bel-me-niet register aangeboden. Prettige dag.”

 

Dat betekende dus dat Zuidland in ieder geval niet de raket op de communicatiemachine had gegooid! Zij zijn onze vrienden!

 

Hierna werden de winnaars van de dag naar voren geroepen. Dit waren de groepen die de kamerinspectie hadden gewonnen en spellen hadden gewonnen. Zij kregen allemaal een batch voor op hun vlag. De groep met de meeste batches op de vlag aan het eind van de week, wint een super mooie prijs. Ook de oudste jongens kregen een batch voor op de vlag. Dit voor hun prachtige basis die ze hadden gemaakt bij de Gevo.

 

Toen was het tijd voor een spel. Er werd levend ganzenbord gespeeld. Het spel was een beetje chaotisch doordat iedereen door elkaar heen liep, maar iedereen heeft zich prima vermaakt. Na wat tijd voor jezelf was het al weer tijd voor het diner. Lekkere aardappeltje, sla en kip stonden op het menu. Er werd heerlijk gesmikkeld door de kinderen.

 

In de avond was het tijd voor het dierengeluidenspel, want om een echte soldaat te worden moet je natuurlijk wel goed kunnen luisteren in het bos. Overal hoorde je de meest vreemde diersoorten in het bos en de kinderen moesten deze gaan zoeken. Nadat dit was gedaan gingen we terug en was er een heerlijk kampvuur. Bij dit kampvuur konden de kinderen lekkere popcorn boven het vuur maken. Ook werden er worstjes opgewarmd. Het was er leuk.

 

 

Na deze super leuke dag was iedereen toch wel erg moe en werd er gelukkig snel geslapen. Tot morgen weer met nog meer verhalen vanuit Bootkemp!

 

Zaterdag


En we zijn weer op kamp! En wat voor kamp, een boetkemp! Leuk dat jullie allemaal weer ‘live’ meelezen met de avonturen die de kinderen beleven. Ik zal proberen elke ochtend het verhaal en de foto’s online te zetten, zodat jullie er ook een beetje bij zijn. Wat is er allemaal gebeurd sinds gisteren?

 

Omstreeks 15.00 uur vertrokken de kinderen van het kamphuis. De leiding kwam op dat moment aan in Bergeijk en dan is het zoals elk jaar een gevecht tegen de klok. Binnen 2 uur moet 2x de bus uitgeruimd worden, de toneelplek worden klaarzet, eten gemaakt worden, de keuken ingeruimd en alle zalen ingeruimd en versierd worden. En dan komt natuurlijk ook de supermarkt nog spullen brengen. Je snapt, het is een beetje aanpoten.

 

In de bus hadden de kinderen inmiddels een nieuwsbericht gehoord. Er was een grote vuurbal gezien en er was iets geland bij het kamphuis. Wetenschappers waren bezig om de boel te onderzoeken. Daar moesten de kinderen dan maar zo vlug mogelijk heen.

Toen de kinderen aankwamen met de bus werden zij opgewacht door de Gekke generaal en de strenge sergeant. Ze werden richting een grote legertent geleid waar de tassencontrole werd gehouden. Er werd gecontroleerd of de kinderen geen vloeibaar springstof, granaatappelsap, 2-loops schotse whiskey of Rumbommen bij zich hadden. Gelukkig was het droog en ging dit redelijk rap.

 

De gekke Generaal, een beetje Duits sprekend, zette de kinderen neer en drilde ze alvast met een aantal oefeningen. Hierna gaf hij aan dat er iets verschrikkelijks was gebeurd. Er was een raket midden om de communicatietoren gestort. In de verte zagen de kinderen inderdaad een raket met een soort machine. Maar, zo gaf de gekke Generaal aan, ze mochten niet te dicht bij komen ivm de straling.

 

Snel werd de wetenschapper geroepen die bij de raket aan de slag was. Wetenschapper Hans vertelde de kinderen dat ze eigenlijk niet dichtbij mochten komen, maar hij had een pilletje waarmee dit kon worden verholpen. Nadat alle kinderen een pilletje hadden gehad gingen we op weg naar de plaats delict.

 

Daar aangekomen stond er een grote communicatiemachine, maar helaas was deze kapot doordat er een raket op was geland. Nu zei de gekke Generaal tegen de wetenschapper dat we moeten uitzoeken wie deze raket op ons heeft afgevuurd en dat de plaats delict moet worden beschermd. Het zou best is zo kunnen zijn dat ‘Darkland’ dit heeft gedaan. Dit is één van de buurlanden van ons land, Midden-Bergeijk. Darkland is een land met slechte mensen waar we ruzie mee hebben. Één van de kinderen gaf aan dat misschien Trump het had gedaan. Dit moet verder uitgezocht worden.

 

Snel wordt de kaart-sergeant erbij geroepen. Op een grote kaart zien we de landen om midden-Bergeijk. We zien landen als Westralie, Zuidland en Westralië. Eén van hen moet het toch hebben gedaan. We moeten proberen om de communicatiemachine te maken om zo contact op te nemen met één van de buurlanden. Één van de sergeanten stelt voor om de kinderen dan maar te drillen en hen ook op te leiden tot militair. Op die manier kunnen ze de communicatiemachine en de plaats delict beschermen en misschien uitzoeken welk land de raket heeft gestuurd.

 

Hierna worden de teams gecreëerd en werden ze ingedeeld bij de verschillende sergeanten. Hierna werden de kamers ingedeeld en na het verkennen van het kampterrein was het tijd voor het avondeten. Een heerlijk soepje en broodje hamburger ging er natuurlijk wel in.

 

Na het avondeten was het eigenlijk tijd voor een bosspel. Helaas waren de weergoden in de war door die rare raket die op de communicatiemachine was geland, waardoor dit helaas niet door kon gaan. In plaats hiervan deden we het 50-dingen spel. Er waren 50 dingen opgeschreven en deze werden heel snel opgenoemd. Hierna moesten de groepen alle dingen die waren opgenoemd ophalen en op tafel leggen. Ik geloof dat een hoofdhaar van Tim (is kaal) het moeilijkste ding was.

 

Na dit spel was het gelukkig redelijk droog geworden en konden we beginnen aan de dropping. Deze was lang en toch een beetje regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Na deze stevige wandeling was het tijd om lekker te gaan slapen. Al waren enkele mannen he hier niet helemaal mee eens. Het legerkamp werd pas rond 4.30 uur echt stil!

 

Let op: Zoals ieder jaar kunnen jullie in het gastenboek weer een stukje schrijven voor de kinderen. Wij printen dit elke dag uit en hangen dit op. De kinderen vinden het fantastisch om iets van thuis te horen, dus schrijf hier wat leuks in.

 

Morgenochtend komt er weer nieuws vanuit het boetkemp. Tot morgen!

 

Er zijn op dit moment geen agenda punten.