Nieuws kamp 2007

Zaterdag


En daar zijn we weer vanuit een geheel nieuw kamphuis, het verhaal van het kamp van 2007. Wat zal er dit jaar weer allemaal gebeuren. Houdt deze site elke dag in de gaten, dan beleef je via het verhaal en de foto’s het kamp live mee! Helaas is er op het kamphuis geen UMTS verbinding, wat betekent dat ik deze tekst en de foto’s moet uploaden in het dorp (als het gaat lukken).

 

Terug naar het kamp. De kinderen verzamelden zaterdag om 13.30 uur in de Heelsumstraat. Wat waren het er veel dit jaar zeg!!! Gelukkig kwam de bus snel en nadat alle bagage (sommige kinderen hadden weer hun hele kast meegenomen) was ingepakt gingen we op weg naar Bergeijk. Nog even zwaaien naar al die ouders en daar gingen we!

 

Toen we al enige tijd onderweg waren hoorden we ineens een heel raar piepend geluid. Wat was dat voor iets vreemds??? Het leek wel of we door een soort barrière heen reden. Maar alles zag er nog heel gewoon uit dus dat zal wel niets zijn.


Aangekomen op het kamphuis kwam de leiding ons al tegemoet. Maar wat was dat nou voor vreemds??? Ze waren allemaal heel erg oud geworden? Terwijl we met hen praatte kwamen we erachter dat we in het jaar 2025 waren beland. De Actrons (wezens die je niet kan zien, maar alleen kan ruiken en horen) hadden in 2007 de aarde veroverd. Iedereen is bang voor ze. Ze kunnen je besmetten, dan wordt je een van hun. Een besmetting is te zien door middel van een speciale UV-Lamp. Als je een willekeurige voorbijganger zou vragen in welk jaar wij leven en deze zou antwoorden dat het 2007 is, is de kans groot dat het hier een Mactron (besmette Mens-Actron) betreft.

 

Na deze intro werden we bij elkaar geroepen en werden de groepen verdeeld. De groep van de oudste meisjes was zelfs zo groot dat deze verdeeld moest worden in twee groepen. Hierna snel de belangrijkste taak van het kamp, het “veroveren” van een goede plek in je eigen kamer. Hierna ging elke groep een soort intro spelletje doen om iedereen wat beter te leren kennen.

 

Na dit spel ging iedereen zijn eigen gang. De één ging aan de gang met een bal, de ander ging het terrein verkennen en de ander ging verkennen welke personen er in de groep van de andere sekse zat. Na dit alles gingen we lekker eten, pizza, brood en andere heerlijkheden.

 

’s Avond moest iedereen naar binnen en kwamen er twee healers binnen. Wat kwamen die nou doen? Gelukkig konden deze healers de tijd terug draaien en was alle leiding snel weer jong. Hoe hebben de healers dat voor elkaar gekregen? Nou daar hebben de kinderen flink bij geholpen. Door middel van de aardstralen en hun kreet hammmmmmmkaas-hammmmmmmkaas kwam alles weer goed. Toen plots een harde knal en wat rare geluiden. Wat was dat??? Snel naar buiten, naar de plek waar het geluid vandaan kwam.

 

Wat stond daar??? Een hele grote raket. En wat een rook kwam er onder vandaan zeg! En wat kwamen daar voor rare stemmen uit die raket. Ineens kwamen er 4 hele rare wezens uit de raket. Ze stelde zich voor als de Fluffies. Fluf fluf fluf. Wat een leuk dansje deden ze zeg. Wat de fluffies precies kwamen doen was nog niet helemaal zeker, maar ze kwamen de kinderen wel helpen om de Actrons te verslaan. Maar of deze rare wezens ze konden helpen??? Het lijkt me van niet!

 

Na deze voorstelling gingen de jongste groepen een boswandeling maken in het donkere bos. De oudste werden gedropt met de auto’s. Nou ik zat in één van die wagens en ik moet zeggen; met de auto vond ik het er al vermoeiend uitzien. Wat een end zeg! Onderweg kwamen de oudste jongen en meisjes elkaar een aantal maal tegen in het bos. Telkens gingen beide groepen een andere weg, maar kwamen elkaar op het volgende bospad weer tegen. Na elkaar drie keer tegen te zijn gekomen gingen de oudste jongens naar rechts en daarna hebben we ze nooit meer gezien. Tenminste niet totdat ze opgehaald moesten worden. Ja je leest het goed, de oudste jongens (leiding Anton, Djouni en Mike) moesten opgehaald worden. Liepen de oudste meiden de hele rit gewoon uit, de oudste jongens zaten om drie uur nog kilometers weg! Ja die oudste jongens, het is niet meer wat het geweest is!!!

 

En toen natuurlijk snel naar bed en lekker slapen! Uiteraard! De middelste en oudste jongens en meisjes moesten natuurlijk zo lang mogelijk opblijven. Dat is de sport, dus….
Roy en Rishi zaten op een gegeven moment beneden. Hier gebeurde iets waar ze het niet mee eens waren. De volgende tekst (lees klacht) is deze ochtend door hen ingeleverd. De tekst is 1 op 1 overgenomen, let vooral op het laatste woord:

 

“We waren klaar wakker en mochten van de leiding in de eetkamer zitten. En toen dachten een aantal leidingen dat we straf hadden dus mochten we niet meer naar binnen. Tot acht uur in onze korte mouwen moesten we buiten staan plus Roy moest rennen voor niks en Rishi stond kou te leiden!”

 

Ik ga nu proberen de tekst en de foto’s te uploaden. Als je dit leest is het gelukt, dus tot morgen!!!

 

PS Mike doet iedereen de groeten.

 

Zondag


Nou het was even wat werk, maar gelukkig kon ik de foto's en berichten uploaden. Niet via ons UMTS kaartje (we hebben hier namelijk helemaal geen ontvangst), maar omdat we bij de Boer van zijn ADSL verbinding gebruik mogen maken.

 

Zondagochtend allemaal vroeg opgestaan en aangekleed. Hierna stond er een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Na de buikjes rond gegeten te hebben moest er uiteraard worden afgewassen. Sommige mensen maken er echt een sport van om dit echt niet te doen, dus die moeten gewoon extra veel afwassen. Hierna de dagelijkse inspectie. De kamers moeten er prima uitzien, want de inspectie geeft cijfers die er niet om liegen. En zonder goed cijfer, geen snoepkaart!!!

 

Na de inspectie was er de Gevo. We gingen bordjes versieren met de mooiste creaties. De één tekende er iets moois op, de volgende ging aan de slag met verf en weer een ander plakte er allemaal mooie dingen op. Wat gingen we met deze bordjes doen? Nou als je twee bordjes met plakband aan elkaar plakt en hier tussen wat rijst en macaroni stopt heb je een mooi…. juist muziekinstrument!!!

 

Nadat iedereen klaar was met zijn/haar bordje gingen we op weg naar het bos. Daar aangekomen gingen we eerst even lekker picknicken, want iedereen had toch wel erge honger gekregen. Tijdens deze picknick kwam onze healer met zijn gitaar en hebben we samen met al die rammelende bordjes een prachtig muziekstukje laten horen.

 

Toen was het tijd voor het bosspel. Het spel heette levend stratego en lijkt inderdaad erg veel op het bordspel. Iemand is de vlag, een bom, de maarschalk of zelfs een spion. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk de vlag van het andere team te pakken krijgt. Nou dat was natuurlijk rennen geblazen! Na een aantal potjes zijn we gestopt en ging iedereen zo veel mogelijk hout sprokkelen voor het kampvuur wat die avond gehouden zal worden. (deze ging niet door, maar dat hout kunnen we de volgende dag natuurlijk goed gebruiken)

 

Nu had iedereen wat tijd voor zichzelf tot aan het ik mag wel zeggen driesterren diner. Wat een heerlijke rijst, kip en andere heerlijkheden kregen wij voorgeschoteld zeg. Iedereen zat te smullen!!! Ik moet zeggen dat de Actrons (zo noemen we het hier nu als iemand een wind laat) erg naar pindasaus ruiken.

 

Na het eten was het tijd voor Weddenschap (een afgeleide van het welbekende wedden dat) Vier teams strijde tegen elkaar alsof hun leven er van af hing. Ik heb hier niet veel van gezien omdat ik andere dingen aan het voorbereiden was, maar uit de verhalen kwam naar voren dat het erg leuk was. Helaas ging het op het laatst regenen en moesten we snel naar binnen.

 

Hier was het tijd voor een moppentapwedstrijd. Wat een moppen werden er getapt zeg. Lachen!!!! En nu ga je jumpen looser! Toen kwam de welbekende chi chi wa wa voorbij en stond de hele zaal op stelten. Na nog vele nummers te hebben gedanst was het al aardig donker geworden en gingen we op weg naar het toneelstuk. Hier kwam de healer al aan, want die actrons die moesten nu wel eens verslagen worden. Hij ging samen met de kinderen de Aardnouten oproepen. Hammmmmmmkaaassss. Hammmmmmkaaass! Maar wat was dat, daar kwam geen aardnout, maar daar kwamen de fluffies. Moesten zij nu de Actrons verslaan. Dat lijkt me niet! Maar wat gebeurde daar. De fluffies ontdekte een Mactron (half mens, half actron) Het was Aad. Hij was besmet met het Actronvirus. Daar moest snel wat aan gedaan worden. Gelukkig hebben de fluffies een antivirus waarmee ze Aad konden redden.

 

Nu moesten de fluffies samen met de healer en de kinderen maar eens de Aardnouten oproepen. Daar gingen ze; hammmmkaaaaas, hammmmmkaaaassss. 10, 9, 8 …… 2, 1, 0 wat kwam daar uit de grond opzetten. Het was captain Aardnout hoog boven het volleybalnet kwam hij uit en keek op de kinderen neer. Wat een gaaf gezicht zeg, hoe kwam hij zo hoog boven de grond. De kinderen snapte er niets van!!!

 

Captain Aardnout kwam naar voren en hoorde dat de Actrons weer terug waren. Maar dat was een ramp, daar moest wat aan gedaan worden. Maar dat kon captain Aardnout niet alleen. Daar had hij zijn mede-Aardnouten bij nodig. Helaas had de healer te weinig kracht om deze nu ook op te roepen. Dit moest dus maar wachten tot morgen.

 

Na dit optreden ging iedereen lekker douchen en vroeg naar bed, want wat was iedereen moe. Sommige hadden de nacht ervoor namelijk niet eens geslapen! Nu had de leiding ook even rust en ik moet zeggen dat het erg gezellig was!

 

Ik zal proberen morgen het verhaal en de foto’s iets eerder te sturen, maar dit ligt eraan of de boerin thuis is. Tot morgen!

 

Maandag


Maandag ochtend, de kinderen kwamen allemaal langzaam uit bed. Iedereen heeft een paar uurtjes meer geslapen dan de nacht ervoor. De leiding was hier ook heel gelukkig mee!!
De fluit klonk voor de vlaggenmast en toen we daar allemaal stonden, kwamen de groene, rode en gele Fluffie aangelopen om ochtendgymnastiek te doen. Na een kwartiertje zweten en de GEVO hebben we allemaal weer flink ontbeten omdat we een sportieve dag tegemoet gingen.
Na de inspectie en het snoep kopen moest iedereen zijn sportkleren aantrekken voor de sportdag. De kinderen werden in 10 groepen verdeeld en ze moesten verschillende spelletjes doen zoals: rugby, frisbee, hockey, volleybal en visueel voetbal. Ze moesten bij elke sport met 2 groepen tegen elkaar spelen en de groep die de meeste onderdelen had gewonnen, was de winnaar. Visueel voetballen was een groot succes. Ze moesten gewoon voetballen, alleen dan met 2 bekers op hun ogen met een klein gaatje erin. Zo zagen ze de bal niet altijd goed en dit zorgde voor erg lachwekkende momenten. Tijdens de sportdag was er een korte onderbreking voor limo en een lekker cakeje. Alle kinderen waren erg enthousiast en sportief bezig. De beste groep was groep 4, onder leiding van oudste jongen Roy. De andere kinderen uit deze groep waren: Frank, Hugo, Eddy, Romana, Chandenie en Tessa. Door al het sporten was iedereen weer heel hongerig geworden en hebben we weer lekker gegeten.


Na het eten stond er nog een leuk bosspel gepland, het levend kwartettenspel. Sommige kinderen liepen met z’n 2en, dit waren de tikkers. Andere kinderen liepen met z’n 3en, en moesten proberen zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen. Dit konden ze doen door de 4 posten (harten, ruiten, schoppen en klaveren) te zoeken in het bos. Als de tikkers de groepen van 3 tikten moesten ze dobbelen. Degene van de 3 die het laagste gooide, moest verder met de 2 tikkers. Hierdoor vormde zij een groepje van 3 en konden ze op zoek naar de posten om kwartetten te maken. We waren net op tijd klaar met het spel, want op de weg terug naar het kamp begon het heel hard te regenen. Tot aan het eten konden we allemaal weinig doen, want het bleef maar regenen.
Het eten was dit keer spinazie, sperziebonen, aardappelen en een heerlijk worstje. Het toetje bestond uit een lekkere vla flip. We hebben weer lekker zitten smullen. Na het eten was het gelukkig droog, zodat er wel gewoon buiten afgewassen kon worden.

 ’s Avonds kwamen de Fluffies weer op bezoek. De Fluffies hadden vanochtend allemaal spullen “geleend” van de kinderen in hun eigen kleur. Ze wisten niet dat dit fout is op aarde en hebben alles weer netjes teruggegeven. De aardnout Kapitein kwam ook nog op bezoek om te kijken of we met z’n allen nog een aardnout konden oproepen. De Fluffies kregen weer een raar gevoel en door de UV lamp konden we zien dat er nu ook kinderen veranderd waren in een mactron. Gelukkig hadden de Fluffies hun anti virus spray weer bij hun en waren de kinderen snel weer normaal. Na de ontsmetten van de laatste mactron kwam het hulpje van de healer, Jolina, huilend en helemaal overstuur binnen. Er was iets aan de hand met Holly de Healer. Hij lag languit op de grond. Iedereen rende naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Samen met Jolina hebben de kinderen allemaal heel erg hun best gedaan om Holly weer beter te krijgen. Na flink wat Hammmmmmm Kaaaaaaaaaaaaasssssss stond Holly gelukkig weer op. Hij had zo z’n best gedaan om weer een aardnout op te roepen, dat al zijn krachten op waren.

 

In de verte zagen we al een vuur en daar gingen we op af. Daar hebben we met z’n allen geprobeerd om de aardnout Vulkaan te voorschijn te krijgen en uiteindelijk is het gelukt. Vulkaan kwam vuurspuwend te voorschijn. Het was een heel gaaf gezicht.
Toen hebben Kapitein, Vulkaan en alle kinderen nog het Aardnoutenlied gezongen.
Helaas begon het vlak hierna weer heel erg hard te regenen. Als noodoplossing hebben we de beamer aangezet met de film Griezelbus en hebben de jongsten en middelste groepen deze film zitten kijken. Het was bijna net als in de bioscoop.
De Magnetrons, Bluffies en de NachtNouten (oudste jongens en oudste meisjes) hadden iets anders leuks op het programma staan. Die zijn in het dorp naar een leuk cafeetje geweest. Hier konden ze biljarten, darten en dansen. We hebben allemaal een lekker colaatje gedronken en om half 12 gingen we, tot grote spijt van alle kinderen, weer terug naar het kamp.
Het hele kamp is na zo’n drukke dag lekker gaan slapen !!! Nou, ja het hele kamp !!!
De Bluffies en De NachtNouten zijn nog aan het keten geweest tot half drie.

 

Dinsdag


We hebben inmiddels alweer drie nachtjes achter de rug en gaan nog lannnnngggg niet naar huis!!!

 

We begonnen de dag zoals gewoonlijk met de Gevo bij de vlaggenmast. Daar werd een verhaaltje verteld en een liedje gezongen. Vervolgens werden de vlaggen gehezen en natuurlijk de kampwet, kampbelofte en de kampleus uitgesproken. Die laatste gaat als volgt, Rein de taal, fris de geest, spontaan de daad!

 

We zijn meteen door gegaan met het ontbijt. Lekkere boterhammetjes, beschuitjes, crackers enz. Iedereen moet natuurlijk goed eten, want vandaag hebben we een 10-kamp! Zelfs bij de kleinsten werd goed gegeten, gemiddeld 3 boterhammen per persoon…

 

Na het ontbijt kwamen Kapitein Aardnaut en de Vulkaan om met de warming-up te beginnen. We moesten onder andere opdrukken en sprinten. We werden hierbij geholpen door een aantal Fluffies. Nadat de spiertjes waren losgemaakt gingen we van start met het 10-kamp!

 

Een 10-kamp houdt in dat er in totaal 10 sport- en spelonderdelen zijn die in groepjes worden uitgevoerd. Bij elk onderdeel worden punten behaald, waarbij we uiteindelijk een winnaar hebben! De groepen werden onderverdeeld met mensen van verschillende leeftijden. Het waren dezelfde groepjes die we hadden bij de sportdag.

 

Er waren verschillende onderdelen. We hadden springentouwen, meelhappen, hints, dropveter eten, bekertjes water gooien, vierkant touwtrekken, slangenspel, beschuitje fluiten, kaarten draaien en parcour lopen. Nadat de groepen de eerste vijf onderdelen hadden gedaan, hadden we een pauze. Voor het middageten waren er al stapels boterhammen gesmeerd die we buiten aan de tafels opaten. Ook hadden we een bekertje melk om de dorst te lessen. Nadat alles op was en we even rustig hadden gezeten, gingen we er weer tegenaan. Iedereen deed goed zijn best! Uiteindelijk waren ook de onderdelen van de tweede helft afgerond en kon iedereen weer even bijkomen.

 

Later deze middag zijn de groepen ieder hun eigen weg gegaan. De oudste en de middelste meiden zijn met hun leiding naar het dorp gegaan. Hier hebben ze het spel, theezakje ruilen gedaan. De bedoeling is dan om bij de mensen aan de bel te gaan en te vragen of zij het theezakje willen ruilen voor een ‘groter' voorwerp, het maakt niet uit wat dat voor voorwerp is. Dat voorwerp dat ze dan krijgen moeten ze ook weer ruilen voor een ander, groter voorwerp en dit moeten ze minimaal vijf keer doen. De uiteindelijke voorwerpen die de meiden kregen waren een ladder, bureaustoel, opblaaspoef, verschillende stukken fruit, wc rolhouder, een tas, een jas, een bikini en meerdere kartonnen dozen.

 

De middelste en oudste jongens zijn naar het bos gegaan. De eerste groep ging hutten bouwen en de andere gingen een stuk wandelen in de richting van België.

 

De jongste en de kleinsten bleven op het kampterrein en gingen lampionnen maken voor vanavond. Deze maakten we van oude plastic melkpakken die we gingen beplakken met gekleurd papier. De bovenkant is ervan afgeknipt zodat we er een waxinelichtje in kunnen zetten. De lampion maken we vast aan een tak die we hadden gevonden in het bos en zo hebben we een lampion.

 

Na het knutselen hebben de jongste en kleinsten een Skippybal-parcour afgelegd om hun Skippybal-rijbewijs te halen. Dit werd gedaan onder leiding van juf Jolanda.

 

Als avondeten hadden we spagetti met rode saus en salade. Het toetje was een stuk meloen. Het eten was weer heerlijk! Na het eten was er natuurlijk corvee alleen hoefden we dit keer niet de borden zelf af te wassen. Dit werd door de keuken gedaan, keuken bedankt, keuken bedankt, keuken, keuken, keuken bedankt!!!!

 

Deze avond kwam er geen ‘nieuwe'aardnout, alle groepen, behalve de kleinsten en jongste, moesten zich warm aankleden om naar het bos te gaan. Deze avond was de Spooktocht….

 

In het bos woont de heks Helena. Normaal een aardig kruidenvrouwtje, maar doordat ze besmet was met het Actronvirus werd ze een beetje griezelig?!? De bedoeling was om tijdens de spooktocht een aantal spreuken te vinden in het bos waarmee we konden voorkomen dat heks Helena een Mactron zou worden. Helaas wonen er in het bos ook een aantal trollen en bosapen die juist willen dat heks Helena het verkeerde pad op gaat. Kortom een zware missie! Tot overmaat van ramp begon het onwijs hard te regenen en werd de spooktocht nog zwaarder en spannender… maar we lieten ons niet uit het veld slaan.

 

Iedereen werd de stuipen op lijf gejaagd! Er werd een hoop gegild en een niet iedereen wilde de tocht afmaken. Nadat alle groepen waren geweest en de spreuken waren verzameld zijn we terug naar het kampterrein gelopen. Daar hebben we alle natte kleding in de eetzaal gehangen en dronken we nog wat limonade en aten nog wat chips.

 

Na deze spannende nacht en vermoeiende dag was iedereen toch wel heel erg moe geworden en ging iedereen lekker slapen…

 

Woensdag


Vandaag was weer een vroege morgen! De kinderen werden met potten en pannen uit hun bed getrommeld. Nadat de kinderen eindelijk uit hun bed kwamen konden we beginnen met het eten. Iedereen at zijn boterhammetjuh. Na het eten hadden de kinderen nog even tijd om zich om te kleden voor het winkelen in het dorp. De kleinste groepen vertrokken met de auto en de oudsten begonnen al met lopen en werden onderweg opgepikt.

 

De kinderen hadden het naar hun zin en kochten alles wat ze maar konden betalen. Na een aantal uur te hebben gelopen hadden we met zijn allen afgesproken om een patatje te gaan eten in de snackbar. Tijdens het eten wou ieder kind natuurlijk de spulletjes die gekocht waren aan iedereen laten zien. De kinderen vertelden de leiding ook dat er een heleboel mactrons in het dorp waren. De kinderen moesten vragen aan de mensen in welk jaartal ze leefden. Heleboel zeiden natuurlijk 2007 maar eigenlijk leefden we in 2025 omdat we door de tijdzone waren gegaan:p. Rond een uurtje of vier gingen de oudsten weer terug lopen en werden ook weer opgepikt onderweg(wat een bofkonten zijn het toch dat ze dat kleine stuk niet hoefden te lopen.)

 

Toen we eindelijk thuis waren op het kamphuis hebben de kinderen nog even gespeeld en heeft de keuken zich weer uitgesloofd om heerlijk te koken.( zoals iedere dag.) De keuken heeft 30 pakken pannenkoekenmix klaargemaakt. De pannenkoeken waren onwijs lekker. Aggg wat kunnen die kinderen toch kliederen met stroop en poedersuiker…..

 

Na het eten hebben de aardnouten en de healer een nieuwe aardnout opgeroepen. Deze keer kwam de Transformer. Het was een onwijs mooie opkomst. Voordat de Transformer opkwam transformeerde zij in een aap en een cowboy, een bureaustoel en een auto. Toen waren er opeens 4 aardnouten. Ze zijn nu bijna kompleet alleen de Cyborg moest nog komen. De 4 aardnouten zongen hun stukje lied en toen gingen de middelste meiden en jongens zich klaarmaken voor de dropping. Ze werden niet zo ver gedropt omdat iedereen al heel moe was.(zelfs de leiding:P).

 

Op het kamphuis werd met de kleinsten spelletjes gedaan en de oudsten hebben met zijn alle gepokerd. Heel verrassend was dat degenen die niet konden pokeren heel goed speelden en zelfs wonnen. Marike, Chantal en Rebecca bleken dames met een pokerface en gevoel voor het spel. Na het pokeren waren de middelsten van de dropping ook weer terug. Ze hadden nu nog en vrij uurtje om wat leuks te doen voor zichzelf. De jongsten gingen knutselen, de anderen film kijken. Er ging ook een aantal meiden elkaar insmeren met een verzorgingsmasker, de rest ging lekker keten. Toen iedereen naar de kamers ging om zich klaar te maken voor het slapen gaan vonden de oudste meiden het nog even leuk om de leiding die wilde voorslapen voor de nachtwacht, in te zepen met scheerschuim. Deze meiden worden in de loop van de week nog wel terug gepakt. Zij zijn gewaarschuwd!

 

En ook deze dag mist de leiding Michael, ver weg in Uruzkan. We hebben kaarten geschreven Michael, ze komen er aan………

 

Donderdag


De kinderen waren weer heel moeilijk uit hun bed te branden. Iedereen was moe en had geen zin om op te staan. Maar iedereen moest er heel snel uit omdat de nieuwe kinderen en leiding werden gedoopt. Helaas was het niet al te best weer in de ochtend dus we konden het niet buitendoen. Dat vonden de kinderen en de leiding die gedoopt werden niet zo heel erg, want binnen kunnen ze het niet zo vies maken:p. de mensen van de doop kregen een blinddoek om en werden een voor een ingesmeerd met verf en scheerschuim. Ook moesten de dopelingen een snoepje uit een bak met meel pakken met hun mond en in een emmer water laten vallen. Er moest ook worden gesjoeld met koekjes en die moesten ze dan opvangen met hun mond.

 

Na de doop ging iedereen zich lekker opfrissen en zich klaar maken voor het ontbijt. Na het ontbijt kwamen de Fluffies die er nu nog raarder uit zagen dan normaal. Ze waren nu niet hun eigen kleur maar ze hadden allemaal verschillende de kleuren kleding en haar. De healer vertelde dat de actrons hun dracht aan het verliezen waren omdat we de dag hadden omgedraaid. De actrons zijn negatief geladen magnetische velden en als je dan alles andersom doet dan versla je de actrons.

 

Nadat de fluffies waren geweest gingen de kinderen hun kamer niet opruimen voor de inspectie want ze mochten hun kamer pas opruimen na de inspectie omdat de dag was omgedraaid. Ook gingen de kinderen oefenen voor de bonte middag in plaats van bonte avond. De bonte middag werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en Karel Kikvors doormiddel van het programma X-Factor. Het was weer dolle pret met de kinderen. Je zag zo dat er goed geoefend was en iedereen had er zin in en had lol.

 

Na de bonte middag gingen we nog even lunchen met de kinderen. Lekker buiten nu want het werd al wat beter weer. De kinderen hadden nu tot het avond eten lekker wat te doen voor hun zelf. De keuken had natuurlijk weer heerlijk voor ons gekookt want we gingen barbecueën. We gingen lekker met de groepen buiten zitten op het gras en de kinderen vonden het onwijs lekker. Na het eten waren er natuurlijk een aantal oudste meiden die de leiding nat gingen gooien met water. Dat moet je niet doen want dan word je zelf ook nat. Nou het avond eten was snel veranderd in een groot waterballet en de supersokers en emmers werden door alle kinderen en leiding al snel uit de kast gehaald. Toen de kinderen en de leiding eindelijk waren uitgespeeld gingen de aardnouten zich klaar maken voor de laatste opkomst van hun vriend de Cyborg. De Cyborg kwam uit de raket van de fluffies met enorme vleugels. Zij vertelde ons dat ze de speed raket had genomen hier naar het kamphuis om zo snel mogelijk de andere aardnouten te helpen met het verslaan van de actrons. Nu waren de aardnouten eindelijk compleet en zongen voor de kinderen hun lied. We hadden deze dag ook nog voetbal geplant maar dat lukte niet want het was al donker.

 

Toen het een beetje donker was gingen we met de kinderen naar het kampvuur om gezellig een ijsje te eten en lekker te zingen. Anton kwam met zijn gitaar en iedereen zong met volle borst mee. Nadat de kinderen allemaal in bed lach ging de leiding door bij het kampvuur met een glaasje (limonade???????) De kinderen waren onwijs moe ze zijn s' nachts niet hun bed uit gekomen, zelf de oudste meiden niet die van plan waren om weer de leiding in te smeren. Maar we waren ze te slim af en hadden de leiding zaal aan een kant op slot gedaan dus ze moesten via beneden.

 

Vrijdag


Vanochtend lekker vroeg opgestaan en gaan douchen. Na het douchen met een half oog naar buiten gekeken en…. We hadden mooi weer. Voor het eerst deze week geen grauwe wolken en andere nare weersomstandigheden, nee we hadden zon! Nou dat was gaaf, want we hadden de survival geplant voor deze middag. Toen de kinderen gingen eten hoorde je toch wel vanuit elke groep dat iedereen graag wilde gaan zwemmen. Dus snel een leidingoverleg en ja hoor dat was best een goed idee. Dus iedereen snel zijn/haar spullen ingepakt en op naar het E3 strand. Dit was een heel groot meer met een vlot, een speeltuin en nog veeeel meer. De leiding moest met auto’s wel een paar keer op en neer, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond de middag kwamen we bij het E3 strand aan. Wat water, zand en een speeltuin al niet kunnen doen. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Rond een uur of 4 was er ook zelfs een survival uitgezet. Deze was heel gaaf. Er moesten fluffie-eieren worden overgebracht en deze mochten niet breken. Ik ben zelf niet bij deze activiteit geweest omdat ik het busje moest halen in Eindhoven, maar ik hoorde dat het heel leuk was.


Rond een uur of half zes gingen we weer terug richting kamphuis. Na een heerlijk avondmaal (wat had de keuken zich weer uitgesloofd, geweldig!) ging iedereen zich opmaken voor de einddisco, maar….. Niet voordat er eerst een potje gevoetbald was tegen de leiding. Deze werd dit jaar gelijk gespeeld, maar ik weet zeker dat de leiding volgend jaar weer gaat winnen.
Na het voetbal werden alle kinderen naar binnen gehaald door de fluffies. Het was tijd om de Actrons voor eens en voor altijd te verslaan. Daar kwamen de aardnouten al. Wij zijn, wij zijn Aardnout! Wij zijn, wij zijn Aardnout! Maar hoe moesten ze die Actrons nou verslaan? De Vulcaan had een idee. Hij kon actrons bestrijden met vuur. Dus hup iedereen naar buiten! Eén, twee drie! WOEM! Daar kwam een grote vuurbal uit de mond van de Vulcano. Maar wat was dat? Er waren nog steeds Actrons en de Fluffies waren nog steeds niet in de goede kleur. Toen kwam het idee dat alle aardnouten tegelijkertijd vuur moesten spuwen. Eén, twee, drie, VUUR! Wat een vuurbal was dat zeg. En daar kwamen de Fluffies, helemaal in hun eigen kleur. De Actrons waren verslagen!!!!!

 

Nu was het groot feest, dus iedereen naar binnen voor de einddisco. En dat werd er één zeg. Iedereen ging helemaal uit zijn pan. Tegen het midden van de avond moest er natuurlijk afscheid worden genomen van een aantal oudste jongens en meisjes. Onder huilen is voor jouw te laat vloeide de tranen rijkelijk. Uiteindelijk pakte iedereen elkaar vast om te slowen op Hou me vast van Volumia. Even apart vermeld dat Roy en Romana ook als laatste mee waren met dit kamp. Zij gingen al mee sinds ze zo groot waren als kleinduimpje! Misschien toekomstige leiding???

 

Na nog wat discogeweld werd er nogmaals geslowd, met dit verschil dat er nu alleen maar een blacklight brandde. Kapot gek, zoals Roy vaak zei. Das gewoon F****** niet normaal man! Echt geëlectrofuseerd! Toen ook de oudste jongens en meisjes naar bed gingen was het tijd voor de leiding, die nog even een paar nummers door ging. (Meatlove etc.) Daarna was het tijd om op te ruimen. De volgende dag ging de bus namelijk al weer snel op weg. Om half vier gingen de meeste naar bed. Om de volgende ochtend er weer om 7 uur uit te gaan. AAAAH.

 

Zaterdag


Zaterdag morgen vroeg ging het opruimen gewoon verder. De kinderen kwamen uit bed en gingen direct al hun spullen inruimen. Wat een bende was dat zeg!!! Na een laatste ontbijt werden de laatste dingen ingepakt en in de bus gestopt en gingen we op weg naar Den Haag. Daar stonden de ouders al te wachten. Wat waren ze blij. Na een rustige week hadden ze hun kinderen toch wel gemist hoor! Gelukkig werden we door veel ouders geholpen met de spullen uitladen, zodat dat snel was geklaard. En toen mochten we naar huis. Even wat uitrusten!!

 

Terugkijkend op deze week was het een geweldig kamp! Het was natuurlijk wel even wennen zo’n nieuw kamphuis, maar dat was snel voorbij. Ook de regen deze week was een spelbreker. We hebben een aantal onderdelen helaas niet kunnen uitvoeren. Gelukkig was de leiding telkens weer zo slim om met een nieuw binnenprogramma te komen. Dit liep allemaal erg goed. Ook mag ik natuurlijk de keuken niet vergeten die met vier man sterk (NCPT) de heerlijkste maaltijden bereidde. Echt geweldig!


En als laatste natuurlijk de kinderen. Wat hebben jullie een plezier gemaakt en het naar jullie zin gehad. Aan al die vermoeide bekkies te zien was het een topkamp!

 

Ik hoop dat iedereen volgend jaar weer mee gaat en dat we er een net zo’n gezellig kamp van maken als dit jaar. Tot volgend jaar!!!