Nieuws Kamp 2005

Nou we zijn op kamp! Vanochtend om 8.00 uur opgestaan en nog even de laatste spullen ingepakt, voordat we om 10.00 uur richting Heukelom gingen. Ik reed in de (zeer grote) bus vol met kampspullen. Sjonge jonge wat ging er veel mee zeg!


Om half twaalf zijn we bij het kamphuis aangekomen en hebben we alle spullen uitgepakt. Ook hebben we een TV van een meter of vier hoog gemaakt die nog in elkaar gezet moest worden. Een kwartier voordat de kinderen kwamen stortte het hele gevaarte in, dus dat was nog even stressen. Om even over vieren kwam toen de bus.


In de grote schuur wachtte de twee nieuwslezers Frits en Fredericks en de speciaal ingevlogen doventolk de kinderen op. Zij vertelden hen dat Assie en Badriaan waren verdwenen uit Tie-Vie-Land. Ze vroegen de of iederen hen kon helpen zoeken naar Assie en Badriaan. Nou dat wilden iedereen wel en iedereen stapte door de TV heen Tie-Vie-Land binnen. In Tie-Vie-Land liepen allemaal TV-figuren. Zo zagen we Lea en Bea, Pippie Zeurkous, Peter R., B2, de vrouwelijke versie van Chin Chan, Inspector Gadget, Spongekop, Patrick, etc. Maar waar iedereen ook keek en zocht, nergens waren Assie en Badriaan te vinden.


Na het inruimen van de kamers ging iedereen lekker eten en hierna had iedereen wat tijd voor zichzelf en om elkaar beter te leren kennen. Op dat moment ging het toch onweren en regenen, niet normaal meer. De meesten werden na deze onweersbui klets en klets nat. Spelen in de plassen is natuurlijk het leukste wat er is!!!


Tegen de avond gingen we met z'n allen richting het bos om het gekleurde kaartjesspel te gaan doen. Het was een beetje donker, zodat niemand kon zien welke kleur hij had. Maar toch was het wel leuk, dit gaf een hele nieuwe wending aan dit leuke spel. De einduitslag was als volgt:


Oudste jongens en meisjes: 95 ptn
Jongste jongens en meisjes: 50 ptn
Middelste meisjes: 96 ptn


En toen kwam het..... DE SPOOKSPEURTOCHT!!!


Dat was even schrikken! Niemand had verwacht dat er op de eerste avond al een spookspeurtocht zal zijn. En oh oh oh wat was die speurtoch eng zeg. Sommige kinderen willen nooit meer met een spookspeurtocht mee doen. Anderen zijn heel cool en zouden er zo nog één willen doen. Het was in ieder geval heel eng, maar toch ook heel leuk.


Na de speurtoch waren we natuurlijk allemaal heel erg moe! Dus zullen we wel allemaal heel snel gaan slapen. HAHAHA geloof je het zelf. Het zal wel een zeer lange nacht worden. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij het kamp.

 

___

 

Vanochtend werd iedereen gewekt door een oorverdovend geluid. Wat was dat voor een herrie om 7.30 uur in de ochtend. Nou zelfs al zet je je boksen van je computer op 10, dan nog haal je het kabaal van deze ochtend niet. Wat een herrie!


Gelukkig was iedereen door dit kabaal klaarwakker en konden we beginnen met het dagprogramma. Helaas moest dit helemaal omgegooit worden, omdat het verschrikkelijk hard regende. In de ochtend hebben we de GEVO (geestelijke vorming) gehouden. Het ging over een kasteel waar kinderen woonde die elkaar pesten om erbij te horen. Op een gegeven moment gebeurde er een mysterie en hierdoor veranderde het kasteel in een paleis. Hierdoor veranderde ook de kinderen.


Na de Gevo hebben we heerlijk gegeten en ging iedereen (behalve de allerjongste) naar Oisterwijk. Daar was een braderie en een voorstelling van de brandweer. Iedereen had het onwijs naar hun zin. De allerkleinste hebben deze middag Pluk van de Pettenflat gekeken. Een lekker chipje erbij en ook zij hadden het heerlijk naar hun zin.


Na het avondeten ging iedereen richting het bos om daar het Spons-water-vuur spel te gaan doen. Heel veel rennen en vallen was het bij dit spel, maar de kids vermaakte zich wel. Terug bij het kamphuis was er een TIE-VIE-LAND journaal. Er was een mogelijke aanwijzing gevonden over de daders. Assie en Badriaan waren namelijk nog steeds niet gevonden. Ik vroeg aan de kinderen of zij nog hadden gezocht. Martijn Haagsma riep toen dat ze niet gingen zoeken, omdat anders het Kamp afgelopen was. Nou daar stonden Frits en Fredrique als nieuwslezers even met de bek vol tanden. Wat moest je hier nou op antwoorden????


Na het journaal was het al weer erg laat en ging iedereen douchen en lekker naar bedje. En nu maar hopen dat we de rest van de week wat mooier weer hebben, want van al die regen wordt je ook niet echt blij.


Om kwart voor twaalf toen (bijna) alle kinderen sliepen zijn we begonnen met de leidingavond. Omdat Annemarie bijna gaat trouwen was er een (extra) vrijgezelle-avond geregeld voor haar met allemaal leuke spelletjes. Als klap op de vuurpijl gaven Aad en Anton een stripteaseshow. Annemarie was erg onder de indruk van al dit mannelijk schoon. Het was een zeer geslaagde avond!

 

___


Vanochtend weer gewekt via het nu wel bekende Wakker worden lied! Wat een herrie weer, hier zullen ze nooit aan wennen. Na allemaal lekker een douche te hebben genomen, kwam iedereen naar voor om te beginnen met de ochtendgymnastiek. Op het nummer Tsjoe Tsjoe Wah ging iedereen helemaal uit z'n dak. Wat leuk zeg om iedereen zo leuk mee te zien doen.


Hierna lekker ontbeten en de kamers opgeruimd voor de inspectie. Iedereen krijgt elke dag een cijfer voor hoe mooi de kamers zijn opgeruimd. Nou ze zagen er allemaal weer prachtig uit. Er was zelfs een groep dat de ramen ging lappen om maar een hoger cijfer te krijgen. Na de inspectie hadden de kinderen even tijd voor zichzelf. Hierna gingen zij allemaal leuke spellen doen op het grasveld. Er was zaklopen, skippiballen, waterdragen, etc. Iedereen heeft zich heerlijk vermaakt.


Na het eten gingen we het dorp in. Hier liepen allemaal Tie-Vie-Land figuren met letters. Met deze letters moest een woord worden gemaakt. Nou dat was zoeken geblazen, maar gelukkig vond iedereen het woord en gingen we op weg terug naar het kamphuis.


Na het eten mocht iedereen even wat met z'n eigen groep gaan doen. Ik zelf heb met de oudste jeugd een spel gedaan wat High boer heet. Was erg leuk.


Rondom half 10 kwam het late journaal met natuurlijk de bekende Frits en Frederique en de welbekende doventolk Denise. Peter R. was uitgenodigd als speciale gast om commentaar te geven op de filmpjes. Gisteren was er een filmpje gevonden met een "verdachte" baron. Vandaag weer een film gevonden met een wel een verdachte Spongekop en Patrick. Ook stond er vandaag op de gevonden DVD een stukje van Assies ontvoering. De kinderen moeten nu toch echt meer aanwijzingen gaan zoeken om Assie en Badriaan te vinden. Na het weerbericht (Frederique kreeg een emmer water over z'n kop) was het weer tijd voor reclame en zongen we het nummer van het YMCA-kamp 2005.


's Avonds ging iederen groep wat voor zichzelf doen. Ik ging met de oudste jongens en meisjes naar Mie Pieters, een cafe hier vlak bij. Iedereen een lekker cola-tje en een ijsje, dat was nog wel leuk. Maar een muziek dat ze daar draaide, niet normaal meer. Alleen maar orgelmuziek, het ene nog slechter dan het andere. We zijn dan ook maar snel weggegaan. Op het kamphuis hebben we allemaal nog even snel wat gedronken en hierna weer lekker gaan slapen. Hopelijk wordt het morgen nog zonniger, al hebben we het vandaag heel de dag droog gehad.


Daar ging die weer hoor. Wakker worden, wakker worden! Iedereen wordt zo langzamerhand gek van dat nummer. Iedereen weer lekker vroeg op om te beginnen met het dagprogramma. Eerst verzameld bij de vlaggemast waar we iedere ochtend een liedje zingen en de vlag omhoog doen. Daarna hebben we weer ochtendgymnastiek gedaan op het nummer Hookie Pookie. Nou iedereen was wel wakker toen!


Hierna gingen we eten. Robin en Sander hadden de dag ervoor met de inspectie een 2 gegeven aan de keuken. Dit vond de keuken natuurlijk niet zo leuk. Daarom was er voor hen een eigen tafel gedekt, mooi gedekt met bloemen en beleg. Ze kregen speciaal door de keuken gemaakt eten. Wat zij echter niet wisten was dat er kattenvoer door het eten zat. Nou ze hebben zitten smullen en op het laatst werd er pas verteld dat er WisKas in zat. De gasten lieten zich natuurlijk niet kennen en namen hierna nog een lekker hapje rauw kattenvoer.


Hierna was er natuurlijk weer de dagelijkse inspectie. De kids hadden alle kamers weer prachtig aan kant gemaakt. De cijfers logen er ook niet om! Na de inspectie ging iedereen zijn zwemspullen pakken, want je raadt het al, we gingen zwemmen.


Met z'n allen in de huifkar van de boer op naar het zwembad. Nou dat was heel leuk en gezellig, maar wel heel koud. De zon scheen maar heel af en toe. (Ja dat heb je in de ZOMER ?!?!?) Na een lekker patatje en nog een paar uurtjes zwemmen gingen we om vijf uur weer op weg naar het kamphuis.


Na het eten (heerlijke groente en aardappels) was er een voetbalwedstrijd tussen de leiding en de kinderen. Verleden jaar was het 3-2 voor de leiding en zij moesten deze titel natuurlijk verdedigen. Nou het werd een grote overwinning voor de leiding. (8-5)


Hierna ging iedereen zich weer opmaken voor het journaal. De speciale gast van vandaag was Pippie Zeurkous. Peter R. was ook weer van de partij aan de tafel van Frits en Frederique. Pippie zat eigenlijk alleen maar te zeuren!, maar had wel wat goede aanwijzingen. Er was weer een DVD gevonden met bewijsmateriaal. Je zag eerst Postbode Siem die "die twee" ff wilde pakken. Waar had hij het nou over. Had hij het misschien over Assie en Badriaan??? Geen idee? Daarna zag je de ontvoering van Badriaan. Badriaan werd achter een boom getrokken. Wat was hier nou allemaal aan de hand?


Toen kwam, zoals elke avond het welbekende weerbericht. Frederique had de eerste avond een gieter water over zich heengekregen en de tweede avond een emmer. De derde avond trapte Frederique hier natuurlijk niet meer in, dus hij ging het nieuws presenteren. Wat hij niet wist was dat Martijn achter het doek stond met een emmer water, dus hij was voor de derde keer nat!


Hierna hebben we met z'n allen het gastenboek bekeken. Wat een leuke berichten van alle ouders stonden hierin zeg! Iedereen was heel blij met de leuke berichten van thuis. Blijven schrijven dus elke dag!!!!!!!!


Hierna ging de jongste jeugd zo langzamerhand naar bed. De oudste jeugd had een avond voor zichzelf. Hier gingen zijn limbodansen, spijkerpoepen, changé-en, etc. Het was een heel leuke avond, welke eindigde in een kampvuur. Toen maar snel naar bed, want de volgende dag weer vroeg op.

 

___


Deze keer wat later bericht dan normaal, maar ik had gisteren nachtdienst (van drie tot zeven) en hierdoor lukte het niet het verhaaltje en de foto's snel online te zetten. Maar gelukkig staan ze er nu op!


Vanochtend (woensdag) werden we gewekt, een keer niet door het nummer wakker worden, maar door pannedesksel die tegen elkaar aan werden geslagen. Nou dat was ook niet echt fijn wakker worden hoor! Wat een herrie!


Na "de vlaggemast" en weer een leuk dansje tijdens de ochtendgymnastiek gingen we lekker eten. Na het eten omkleden voor het casinospel en de survival. Hiervoor moesten we wel hele oude vieze kleding aan doen, want het werd een ruige tocht.


In het bos aangekomen begonnen we met het casinospel. Het was tijdens dat spel prachtig weer. Je had allemaal spellen waar de kinderen geld konden verdienen. Zo had je hoger lager, voetbal schieten, toren van Pisa, eendje schieten, dobbelen, woorden maken en jeu de boules.


Na dit spel gingen we (nog steeds in prachtig weer) lekker eten op de zandvlakte. De keuken had brood en drinken gebracht en iedereen zat heerlijk te eten. Hierna werden de groepen gevormd en gingen we op survival. Toen de eerste groep nog geen uur weg was begon het zachtjes te regenen. Dit hinderde niet, want een echt survialman of survivalvrouw laat zich hier natuurlijk niet door weerhouden.


Het leuke aan deze survival was dat we in een rechte lijn van post naar post moesten. Ik weet niet of je het programma van Agnes van de Kaart kent op TV west. Nou het gaat zo! Je moet in een rechte lijn van punt A naar B. Als je onderweg een huis of boom of struik tegenkomt moet je hier gewoon overheen, doorheen of onderdoor. Je mag dus niet afwijken van je pad.


Ik was met de laatste groep en de rechte lijn van post 0 naar 1 ging recht door een meer. Nou dan zwemmen we maar even naar de overkant. Dit ging goed, maar aan de overkant gekomen regende het nog steeds zachtjes en hoorde we in de verte heel zachtjes een beetje onweer. Meteen wilde we het bos verlaten, maar de onweer hoorde we niet meer. Dus als echt survivalbikkels gingen we verder. Helaas ging het zachtjes regenen over in heel hard regenen en dat ging weer over in een stortbui! Toen werd (helaas) de survival afgelast. We moesten rennen naar het kamphuis. Wat een hoosbui zeg! Gelukkig kwam de boer ons met de huifkar tegemoet rijden. We haalden alle andere groepen op uit het bos en gingen toen snel onderweg naar het kamphuis. Vlug droge kleren aantrekken, want wat was het koud. Brrrrr.


Na het lekkere (chinese) eten gingen we allen wat voor ons zelf doen. Hierna was het natuurlijk weer tijd voor het Tie-Vie-Land Journaal. Peter R. was weer aanwezig als expert en ook die Rare Lea en Bea waren natuurlijk weer van de partij. Wat een domkoppen zeg. Ze snappen er echt helemaal niets van. Alle moeilijke woorden moeten worden uitgelegd. De speciale gast van deze avond was Inspector Gadget. Hij had nieuw bewijsmateriaal gevonden. De koffer van Peter R.!!!! Nou dit vond Peter R. natuurlijk niet zo leuk. Hij vertelde dat zijn koffer die ochtend gestolen was. Maar hier geloofde natuurlijk niemand wat van. Peter R. was zo boos dat hij de studio uit rende en niet meer is teruggekeerd. Ik denk dat we van hem niets meer vernemen.


Maar zoals je leest zijn Assie en Badriaan dus nog steeds niet gevonden. Dus dan moet je maar 's nachts in het bos gaan zoeken. Alle groepen werden gedropt in het grote bos en daar werd gezocht naar die twee. Maar wat eng is zo'n bos toch?!?! Sommige groepen hebben zelf op de grond gelegen, omdat ze dachten dat er een zwijn in de buurt was die hen ging aanvallen. Gelukkig zijn we allemaal weer heelhuids thuis gekomen, maar..... zonder Assie en Badriaan.


Morgen dus maar weer goed zoeken naar die twee. Misschien kan Inspector Gadget wel helpen met zoeken.

 

___


Vanochtend lekker opgestaan met nu wel heel veel geluid. Natuurlijk het bekende "Wakker worden", maar dit keer ook computergeluiden en weet ik het wat voor geluiden nog meer.


Na de vlaggenmast, de ochtendgymnastiek, het eten en natuurlijk de inspectie gingen de Tievie sterretjes op pad met inspector Gadged. Na goed zoeken in het maisveld kwamen zij terug met niemand minder dan clown Assie!! Dolblij, maar ook verdrietig, omdat hij zijn broer Badriaan zo mist.....We zoeken door hoor Assie!!! Hierna gingen we met z'n allen naar het dorp om te winkelen. Iedereen ging lekker z'n eigen weg. Opvallend was wel dat de Intertoys die middag wel heel erg druk was!


Na het winkelen gingen we snel met de huifkar weer terug naar het kamphuis. Hier aangekomen mochten de kinderen niet aan de voorkant van het kamphuis komen, want daar zou die middag iets speciaals gebeuren. Wat ging er dan gebeuren, vraag je je dan af? Nou, iets heel smerigs, ranzigs, goors etc etc.


Iedereen die nieuw is bij het YMCA-kamp, zowel kinderen als leiding, wordt gedoopt. Ook kinderen die voor het laatst zijn of kinderen of leiding die een jaar niet op kamp is geweest is de sigaar. Vanaf de grote zwarte schuur moesten we met Lea (ja ik werd ook gedoopt) in een grote rij richting de voorkant van de boerderij macheren. Hierbij moesten we zingen:


"Wij gaan naar de doop en verliezen alle hoop"


Nou, aan de voorkant aangekomen stonden alle kinderen en leiding die niet gedoopt hoefden te worden al klaar. We moesten allemaal in een speciaal vlak gaan zitten. De nieuwslezer had een live-verbinding opgesteld, zodat we op TV kwamen in heel de wereld. Maar de verbinding werkte niet helemaal. De computer haperde en gaf alleen maar errors en rare geluiden. Gelukkig was er een computerdeskundige, Pietje Puk genaamd. Hij zal die computer wel eens even maken. Hij ging aan de gang, maar nog voordat hij klaar was kwamen er allemaal rare beesten uit de computer. De computer was geïnfecteerd met een virus. Nou Pietje had wel de oplossing. Hij had allemaal antivirus-middelen, die hij over de bestanden en programma's zal gooien zodat ze virusvrij werden. Nou die programma's en bestanden waren wij. Iedereen kreeg dus een hele hoop bagger over zich heen om virusvrij te raken. Wat een viezigheid zeg. We kregen eerst allemaal twee rauwe eieren over ons heen en daarna nog wat meel. Ook lekkere zachte rijstsmurrie, behanglijm met een kleurtje, tomatenprut met rijstkorrels, scheerschuim en originele kruimelvlaai. Alsof dat nog niet genoeg was werd een aantal van ons ook nog ingemeerd met poep die verdacht sterk naar ontbijtkoek rook. Na dit alles te hebben ondergaan, kregen we allemaal een nieuwe naam, onze zgn. doopnaam. En daarna als een speer naar de douches, die uren later nog roken alsof er een afvalemmer was leegestort!


's Avonds hadden we het een stuk rustiger. Eerst lekker eten (barbeque) en daarna bij het kampvuur. Ondertussen konden we de foto's bekijken en sjongejonge, wat zijn we toch fotogeniek! De tune van het journaal klonk en we kregen een verslag van de gebeurtenisen van deze dag. Assie was als speciale gast aan wezig. Helaas kan hij zich niets herinneren van de afgelopen week en ook hij kan ons dus niet verder helpen bij de zoektocht naar de ontvoerder(s).Gelukkig hebben Lea en Bea zich opgeworpen als superexperts op het gebied van criminaliteit, dus er is nog hoop op Badriaans terugkeer. Na het journaal terug naar het kampvuur en daar hebben we tot in de late uurtjes gezeten. En dan...eindelijk naar bed (geeuw).

Lekker slapen en morgen gezond weer op!!

 

___


En toen stonden we weer op, inderdaad met een hoop lawaai. Wat was het deze morgen moeilijk opstaan zeg. De laatste echte dag op het kamphuis. Dat is altijd ook meteen de spannendste, want zal Badriaan gevonden worden en zal de dader ook gepakt worden.


De gehele dag stond eigenlijk in het teken van de avond. 's Avonds zal er de Bonte avond zijn voor alle kinderen en leiding. Iedereen zal een stukje opvoeren. Hiervoor moest natuurlijk ook nog heel veel geoefend worden. Ook werd er die dag reclame gemaakt door de verschillende groepen. Deze werden dan getoond na en voor het journaal.


Nou je begrijpt dat dit wel heel de dag in beslag nam dus dat is zo ongeveer wat we tot het eten hebben gedaan. Toen we lekker gingen eten (Pannenkoeken) ging een deel van de leiding alvast de zaal klaarzetten voor de grote avond. Helaas kon de Bonte avond niet buiten gehouden worden, omdat het zo erg waaide en regende. Maar dit mocht de pret niet drukken. Om kwart over 7 begonnen we met de Bonte avond.


Deze avond werd gepresenteerd door Silvie Grijs (Zus van Sylvie Meijs) en Fruitella Theo (Broer van Mental Theo). Zij presenteerde Tie-Vie-Lands lekkerste. De leiding moesten tussen alle optredens van de kinderen door steeds twee aan twee een show lopen. De kinderen mochten dan aan de hand van scheeuwen beslissen wie er door ging naar de volgende ronde. Nou en schreeuwen konden ze hoor!


Als eerste begonnen de kleinste met het nummer Chi Chi Wa Wa. Nou dat zag er onwijs leuk uit hoor. Ze hadden goed geoefend en wat stonden ze daar raar te dansen zo met die tong uit hun mond en hun voeten naar binnen.


Hierna volgde een show van Aad-Anton en Samantha tegen Joni. Iedereen schreeuwde hun longen uit hun lijven. Wat een herrie zeg. Uiteindelijk gingen Aad en Samantha door naar de volgende rond.


Hierna kwamen de middelste meisjes 2 met een toneelstukje, wat er heel erg leuk uit zag. De show erna tussen Sander en Bram en tussen Angela en Anje werd gewonnen door Sander en door Anje.


De oudste jongens kwamen met een eigen gemaakte versie op het kamplied. Erg leuk al verstond ik soms niet helemaal wat ze zeiden. De show tussen Robin en Michael en tussen Maxime en Nikita werd gewonnen door Michael en Nikita.


De jongste kwamen ook met een heel leuk toneelstukje. En de show hierna tussen Jimmy en Martijn en Annemarie en Djouni werd gewonnen door Jimmy en Djouni.

Hierna was het tijd om de uitslag bekend te maken van de Inspectie. Daar was iedereen natuurlijk reuze benieuwd naar. Dus daar kwam de inspectie al aan. Nou wie hadden er nu gewonnen. De 1e prijs ging naar DE MIDDELSTE MEISJES 2. Zij hadden hun kamer het nets en best opgeruimd en wonnen hiermee natuurlijk de grote prijs. Hierna gingen we lekker wat eten en drinken, zodat we na de pauze weer verder konden gaan.


Na de pauze was het de beurt aan de middelste jongens die het nummer Watskeburt voor ons deden. Nou gasten dat zag er behoorlijk cool uit! Hierna was het al weer tijd voor de halve finale. De show ging tussen Aad en Michael en Maxime en Djouni. De eerste Finalisten waren Aad en Djouni!


Na deze spetterende halve finale gingen een aantal dames van de leiding K3 opvoeren met het nummer Oya Le Le. Nou dit was natuurlijk een succes. Alle kinderen dansten vrolijk mee. De tweede halve finale was tussen Sander en Jimmy en Anje en Samantha. De andere finalisten waren Sander en Anje!


Als eennalaatste optreden waren de oudste meiden aan de beurt die het nummer deden van Moulin Rouge. De oudste jongens moesten op hun knieën voor aan het podium gaan zitten en de meiden zouden hen wel even verleiden. Nou dat ging ze goed af hoor!


Toen was het tijd voor de grote finale. Maar wie kwamen daar ineens uit het niets het podium op. Het waren Lea en Bea. Zij wilden ook wel eens een modeshow lopen. Nou dit ging natuurlijk weer met een hoop geklungel en uiteindelijk won Lea hier. Maar dit telde natuurlijk niet mee, want in de finale moesten echte winnaars staan.


Na dit alles waren de Middelste meiden 1 aan de beurt. Zij traden op met de kabouterdans. Nou dat zag er hartstikke leuk uit. Hierna dus de echte finale. Deze was tussen Aad en Sander en tussen Anje en Djouni. De echte winnaars van deze spetterende show waren uiteindelijk Aad en Djouni!!!


Hierna was er nog een optreden van de mannenleiding. Robin, Jimmy, Michael en ik (Tim) waren verkleed als echte meisjes en we deden het nummer van Kus - Lekker ding. We hadden een echt DJ (Martijn) die we wel wilde kussen. Uiteindelijk gingen we de zaal in om iedereen met rode lippenstift op het voorhoofd te kussen.


Wat een show was deze Bonte avond geworden zeg. Mijn complimenten. Maar de avond was nog niet afgelopen, want het nieuws zat er natuurlijk al weer aan te komen.


Het nieuws begon om 21.15 precies en werd natuurlijk weer gepresenteerd door Frits en Frederique met daarbij hun Doventolk Denise. Ook de expert Gadget was aanwezig en natuurlijk Assie die gisteren gevonden was.


Badriaan was nog steeds niet gevonden! Maar de Inspector had wel aanwijzingen gevonden dat de Baron, Spongekop en Patrick en Postbode Siem het zeker niet waren. Maar wie waren het dan wel??? Toen kwamen ineens Lea en Bea op het toneel. Wat hadden die nu weer voor iets doms??? Maar niets van dit alles. Zij waren dit keer heel slim! Woensdag had Peter R. allemaal camera's gehangen in heel het gebouw en die Slimme Lea en Bea hadden die cameratapes maar eens bekeken. En wie stond daar op die tape????? FREDERIQUE!!!!


Hij ontkende natuurlijk alles. Dit was geen bewijs etc. Maar Lea en Bea hadden nog meer bewijs. Op de film zag je Frederique naar de stal van de boer gaan en daar zat tie!!! Badriaan zat opgesloten in een kooi. En Frederique ging hem eten brengen. Onderwel riep hij steeds: Tie-Vie-Land is van mij!!!


Hierna zag je Lea en Bea die hem gingen bespioneren en zij hebben uiteindelijk Badriaan uit de kooi bevrijd. En daar kwam badriaan al het toneel op. De hele zaal ontplofte zowat. Wat was iedereen blij....


Maar die Frederique? Waarom had hij het gedaan. Nou hij wilde namelijk Tie-Vie-Land in zijn macht hebben, maar die vervelden Clown en Acrobaat stonden hem steeds in de weg.


Nu moest Frederique natuurlijk wel een straf krijgen. De inspector veroordeelde hem tot 13 jaar gevangenisstraf met TVL. En Assie had ook nog wat voor Frederique. PATS, daar gooide hij een hele grote slagroomtaart midden in het gezicht van Frederique. Nou dat was lachen natuurlijk. Frits sloot hierna het nieuws af en toen kwamen er nog een aantal reclame's.


Hierna kon het echte feest beginnen. Op de disco werden plaatjes gedraait voor jong en oud en iedereen had het reuze naar zijn zin. Langzamerhand kwamen de kleinste steeds vragen of ze naar bed mochten. Zo moe waren ze. De oudste gingen nog lang door..... Met dansen en natuulijk slowen! Ook Deborah werd nog even in het zonnetje gezet. Het was haar laatste kamp en dit was toch wel heel verdrietig. Dat was huilen geblazen natuurlijk.


Na deze fantastische avond ging iedereen lekker naar bed, want morgen moesten we inpakken en op weg terug naar Den Haag.

 

___


Vandaag weer vroeg op en alle kamers opgeruimd en schoongemaakt. Alle koffers en tassen werden ingepakt en de laatste spullen werden naar de zwarte schuur gebracht. Na een onwijs gave week gingen we weer op weg terug naar huis. Wat waren we moe, maar wat was het leuk geweest!


In de bus werden we nog nagezwaait door de leiding die nog even bleef om alles op te ruimen en hiena gingen we snel naar Den Haag. Sommigen hebben deze reis amper mee gemaakt. Snurk Snurk!


Leiding en kinderen, dit was voor mij het eerste kamp dat ik meeging en ik heb me prima vermaakt. Het was fantastisch! En als ik zo de verhalen om me heen hoorde vond iedereen dat zo!


Ik hoop dat ik jullie allemaal volgend jaar weer zie op het kamp 2006 en natuurlijk op de Reünie. Houdt deze site in de gaten, want zodra ik weet wanneer de reünie is dan zat ik het op de site.

Er zijn op dit moment geen agenda punten.